Moeders in de spotlights in het Munttheater te Weert.

Op 13, 19 en 20 mei staan moeders in de spotlight van het Munttheater. Zo legt Frank Boeijen ze in de watten op Moederdag, worden alle aspecten van het moederschap op hilarische wijze belicht door 4 topactrices in de komedie MAMA! en kunnen moeders samen met hun kersverse kroost genieten van liedjes speciaal voor en over de allerkleinsten.

Op zondag 13 mei is Frank Boeijen te gast in het Munttheater. De ideale voorstelling om moeders eens flink in de watten te leggen op Moederdag. Frank is een van de pioniers die (pop)muziek naar de theaters bracht en hij neemt u in dit concert mee op een onvergetelijke reis door het leven. Begin dit jaar is Frank Boeijen gestart met zijn theaterconcert door Nederland en België en wordt bijgestaan door vier uitstekende muzikanten: Ton Snijders (band Ramses Shaffy), Martin de Wagter en Rens van der Zalm (band Wolverlei) en Charles Nagtzaam (band Stevie Ann). Deze viermansband vol veteranen is Frank Boeijen op het lijf geschreven. Hij speelt nieuwe liedjes en oude hits, waarbij steeds gekozen wordt voor verrassende arrangementen. De buitengewone stem van Frank, songs vol verbeeldingskracht en een band van virtuoze muzikanten, brengen magie in het theater.

Op zaterdag 19 mei spelen Esther Roord (o.a. Kees & Co.), Mary-Lou van Stenis (o.a. Vrienden voor het Leven), Annick Boer (o.a. Ja Zuster, Nee Zuster) en Margo Dames (o.a. Het Gouden Ei) de hilarische komedie Mama!.  Vier vrouwen vertellen in geuren en kleuren over het moederschap en alles wat hierbij komt kijken. De topactrices wisselen schaterlachen af met momenten van ontroering. De relatie tussen een moeder en een kind wordt op een komische wijze van alle kanten belicht. Over ochtendmisselijkheid, inknippen en uitscheuren, pijnlijke tepels en blubberbuiken en nachten die wreed worden verstoord door babygehuil. Maar Mama! gaat ook over improvisatietalent en verliefd zijn op je eigen kind. Kortom: Mama! is een voorstelling waarin bijna iedereen zichzelf, zijn partner, een kennis of familielid herkent.

Op zondag 20 mei komen Marijk Greweldinger en Edward Berden naar het Munttheater om liedjes te zingen met babytjes van 3 tot 9 maanden. De liedjes gaan over de appel en mama Pit. De liedjes worden voor de allerkleinsten gezongen in een grote kring op het podium van het theater samen met de papa’s en mama’s en na afloop krijgen ze de teksten mee naar huis.

Voor meer informatie, de trailer of het bestellen van kaarten gaat u naar www.munttheater.nl of belt u met 0495-513575.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s