Kunst – O – Foon het Kunst- en cultuurprogramma met live muziek van WeertFM op 13 mei vanuit Keenterhart.

Zondag a.s. is het niet alleen Moederdag maar ook Molendag en om in de traditie van Moederdag te blijven passeren er vandaag een heleboel gedichten. Hier niet voor onze moeders maar voor een speciale 100 jarige Weerter ‘dame’ genaamd Anna.

Vincent van den Berg van de Weerter Molenstichting komt ons historisch molenbesef een beetje bijspijkeren en gaat ons precies vertellen waarom de molen op Keent vernoemd is naar een dame genaamd Anna. www.molensinweert.nl

  • Paul Sterk heeft zijn eerste molen gedicht opgedragen aan Anna inmiddels klaar en zal het in blij gemoed voordragen. Ondertussen is zijn project meer dan een uit de hand gelopen hobby aan het worden en mag het de naam ‘passie voor dichten en kunsten’ gaan dragen. Hij heeft er een facebookpagina evenement ‘Anna in de wind’ voor aangemaakt waar U het geheel kunt volgen zie https://www.facebook.com/#!/events/437320762948185/  Ook heeft hij in een project op Basisschool Het Dal de kinderen wegwijs gemaakt in de dichtkunsten en het resultaat krijgen we ook vandaag te horen. www.paulsterk.nl

Bryan, Janneke, Merith, Milou, Nina, Ralf en Yassmine zijn uitverkoren om hun molengedichten voor te dragen voor de radio en het publiek hier ter plaatse.

Maar het gaat verder; HaroldK heeft het sonnet van Paul op muziek gezet en er als singersongwriter een unieke draai aangegeven. Wellicht kunnen we hem nog verleiden tot een liedje extra. http://haroldk.nl/ 

Deze keer een bijzondere muzikale bijdrage van Thimo Gijezen, Pim van der Mijl, Ruben Israel en Tim Barrie met nummers van hun EP ‘September’. De helft van de opbrengsten van deze EP gaan naar Stichting Tekenbeetziekten om onderzoek naar de ziekte van Lyme te helpen ondersteunen.  (Achtergronden van deze muzikanten volgt in het artikel hierna.)

Riya Geboers heeft weer een boekenlijst klaar, ditmaal rondom molens. De boeken zijn allemaal te leen in ons Bibliocenter in Weert.

Een bijzondere Kunst – O – Foon deels opgedragen aan ons cultureel erfgoed met medewerking vanuit een aantal geledingen in onze gemeenschap. Iets waar we trots op kunnen zijn.

Dit programma wordt zoals altijd live uitgezonden via WeertFM 107.5 in de ether tussen 11.00 en 12.00 uur. Ook nog te volgen via uitzending gemist op de site http://www.weertfm.nl

En natuurlijk te bezoeken ter plekke in het Keenterhart, een leuk moederdag uitstapje met zoveel dichtkunst en muziek zou ik zeggen. Natuurlijk ook weer heerlijk nakletsen onder het genot van een drankje en wie weet misschien zelfs nog aangenaam vertoeven in het zonnetje op ons Kerkplein.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s