Galerie Wilms presenteert ‘Maedchen’ van de Duitse Lüpertz-student Piot Brehmer.

12 I 05 I 2012 – 17 I 06 I 2012

Opening: zaterdag 12 mei 15.00uur.

Paul Wilms en Carla Scheffers
Galerie Wilms

Grote schilderkunst op klein formaat.          

Het oeuvre van de in Düsseldorf woonachtige schilder Piot Brehmer (1965) draait om twee thema’s. Hij noemt ze ‘Landungen’ en ‘Maedchen’. Brehmer schildert de geabstraheerde lichten van nachtelijke start- en landingsbanen en wijdt zich aan het klassieke thema van de vrouw.Slapend, loom en in gedachten verzonken poseren jonge vrouwen in een omgeving die omschreven kan worden als vrouwelijk en sensueel.

Zijn modellen haalt de ‘Lüpertz-student’ uit de onuitputtelijke bron van foto’s van jonge vrouwen in tijdschriften. Middels het schilderen herinterpreteert Brehmer de oorspronkelijke foto. De op klein formaat geschilderde doeken geven de afbeelding een nieuwe ‘huid’, een nieuw leven.

Brehmers schilderkundige herinterpretatie is verrassend, ontroerend en de fascinatie voor het model is duidelijk zichtbaar. Het is bijna alsof hij het model aanraakt, streelt met elke penseelstreek. De kijker wordt door de schilderijen ontroerd.

Zijn talent en toewijding is te herkennen aan hoe hij met een trefzekere en losse toets loshangend haar ragfijn schildert. Expressief schilderend zoekend naar de contouren van de huid tegen een glinsterende achtergrond van zomerlucht en groene vegetatie. De expressie en zijn losse schildertoets blijft zichtbaar en is nooit meer dan nodig.  De intensiteit waarmee handen en ogen zijn geschilderd bezorgen kippenvel. Ogen bezielt en vol met leven spatten van het doek af.

Op alle vlakken overtuigd Brehmer met zijn werk. Zijn schilderijen zijn van hoge kwaliteit en zullen de toeschouwer blijven verrassen. Het is niet verwonderlijk dat Piot Brehmer Egon Schiele als zijn grote voorbeeld noemt. Brehmer bewijst hoe overtuigend grote schilderkunst op een klein formaat kan zijn.

Galerie Wilms

Bolwaterstraat 30

5911 GC Venlo

www.galeriewilms.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s