Weerter Portret nu ook voorzien van idyllische plekjes in Weert.

Het is een aangename drukte als ik op bevrijdingsdag Beekstraat 68 binnenstap. Toch heerst er een rustige sfeer en mensen staan in groepjes het vorderend Weerter Portret te bekijken. Met een beetje bewondering zelfs voor de schilderkunsten van de cursisten van Rick. Het toont dan ook zeer uitnodigend en je moet moeite doen om niet zelf een kwast in je handen te pakken.

Het tafereel wat deels klaar is ziet er dan ook kleurrijk uit en is op de vloer gedrapeerd om de laatste lege plekken gevuld te krijgen. De geportretteerden worden omhuld door markante plekjes in Weert en hier en daar verschijnt er een historische figuur in de vorm van de standbeelden zoals ze over de binnenstad verspreid staan.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Johannie is meer dan tevreden met de belangstelling, ja eigenlijk misschien wel een beetje verguld. Dat deze actie zoveel mensen zou charmeren had ze niet van te voren kunnen bedenken.

Dus bezoek ons kleine Montmartre aan de voet van de Parkflat en laat U ook vereeuwigen in dit uniek stadsbeeld.

Datums nog te gaan 12, 13, 19 en 20 mei telkens van 13.00 – 17.00 uur en 10, 17 en 24 mei telkens van 18.00 – 21.00 uur.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s