Kosmopolitisch beeld van een Psyche in Kunsthal Weert.

Op zondag 6 mei presenteert Jeanne Moorman uit Mierlo Hout met 41 schilderijen een totaalbeeld van de menselijke psyche. In het jaar van de filosofie en vlak na de maand van de ziel, waarin alle deskundigen zich hebben verdiept in de verschillen tussen de ziel, de geest en de psyche, een complexe visualisering van het onderwerp. Het centrale schilderij is van een baby, daarnaast zijn moeder en een monster, staand voor het positieve-verzorgende en het negatieve-angst, zoals alles in de wereld bestaat uit donker en licht. Zoals we ons herkennen in onze medemens en ons ermee verbonden voelen, zijn er schilderijen met vreemde exotische types en koude types. Bovenaan zweven de engelachtigen en goddelijken en onderaan bij de aarde de dieren en wat monsterachtige types.

Jeanne is gefascineerd door het mysterie van de menselijke psyche. Het onbewuste in verbinding met de archetypes, oude heidense symbolen, natuurreligies en mythologie. Op geestelijk gebied is ze geïnspireerd door Carl Jung, Rudolf Steiner, Friedensreich Hundertwasser en vooral Joseph Beuys. Ze ziet de psyche als een ingewikkeld stelsel van negatieve en positieve krachten die elkaar aantrekken en afstoten en onbewust zijn we met alles en iedereen verbonden.
Met dit werk is Jeanne afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Vorming in Tilburg.

De kunstenaar is zelf aanwezig van 11 – 17 uur en de toegang is gratis.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s