Beleef de meivakantie bij het BuitenCentrum!

Creatief en actief activiteitenprogramma bij De Pelen

Deze meivakantie is er genoeg reden om naar het BuitenCentrum De Pelen te komen! Op dinsdag 1 mei kun je knutselen, op woensdag 2 mei op Peel Ontdektocht Lentekriebels en op donderdag 3 mei op Roverspad in het Nationaal Park De Groote Peel. Er is dus voor elk wat wils! Alle activiteiten starten bij het BuitenCentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Knutselen op dinsdag 1 mei

Op dinsdag kun je lekker creatief aan de slag. Met een beetje fantasie en vaardige vingers maak je mooie dingen van natuurlijke materialen zoals een natuurmobile, een feestelijke kroon of poppetjes van gras. Maar wist je dat je ook spulletjes kunt knutselen waarmee je de natuur kunt ontdekken? Met een boomhoogtemeter meet je hoe hoog een boom is en in een insectenpotje kun je kleine diertjes bekijken. Of maak een dichtbijkijker en ga op zoek gaat naar Lilliputland. Gelukkig hoef je niet te kiezen. Tijdens de knutselworkshops doe je het gewoon allemaal! Deelname kost € 5,- per kind en voor € 7,50 extra kun je een nestkastje timmeren. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur en de activiteit duurt tot 17.00 uur.

Lentekriebels op woensdag 2  mei

Ben je nieuwsgierig naar alles wat er in de natuur gebeurt in de Lente? Doe dan op woensdag mee met de Peel Ontdektocht Lentekriebels. Tijdens deze excursie in De Groote Peel doe je leuke opdrachtjes om je Lentezintuigen te prikkelen. Natuurlijk neem je ook een kijkje bij de vogels die broeden op het Meerbaansblaak en in de nestkastjes van het vogeltjesbos. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en

€ 2,50 per kind, dat is inclusief een verrassing. Vroege vogels kunnen om 11.00 uur op pad, maar wie last heeft van voorjaarsmoeheid kan ook om 14.00 uur nog starten. Vooraf aanmelden is wel noodzakelijk.

Zwart goud zoeken op donderdag 3 mei

Graaf De Zwarte Raaf heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het Zwarte Goud te zoeken. Ben jij nieuwsgierig en dapper genoeg om het peelmoeras te verkennen, ga dan op donderdag in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Rovers worden eerst geschminkt en gaan dan op pad. Op de route staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren kom je er achter wat het Zwarte Goud is en waar je het kunt vinden. Deelname kost  € 2,50 per persoon. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur en vooraf aanmelden bij de balie is noodzakelijk!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. De Pelen is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: 0495 – 641 497 of kijk op: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s