Rovers en Reintje bij Buitencentrum De Pelen.

Speurtocht en muziek in De Groote Peel.

Wie op zondag 29 april naar het BuitenCentrum De Pelen (Mijl op Zeven) komt hoeft zich zeker niet te vervelen! Vanaf 13.00 uur start de speurtocht Het Roverspad en om 14.30 en 16.30 zijn er optredens van Reintje en haar Voskes. Bovendien kun je die dag lekker rondneuzen in het vernieuwde BuitenCentrum en op zoek naar bijzondere natuurontdekspulletjes, een interessant boek of gewoon een leuk souvenir. Een feestelijke dag voor jong en oud. Het BuitenCentrum ligt aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel aan de Moostdijk 15 te Ospel.  

Op zoek naar het Zwarte Goud

Graaf De Zwarte Raaf wil het Zwarte Goud van de Peel hebben en heeft zijn Roversbende De Zwarte Raven op pad gestuurd om het goud te vinden. Ben jij nieuwsgierig en niet bang om het peelmoeras te verkennen, ga dan in het spoor van de rovers op zoek naar die felbegeerde schat. Alle jonge rovers worden eerst geschminkt bij de roverstent. Daar krijgen ze ook het speciale roversteken en pas dan kunnen ze op pad. Op de route staan zeven schatkisten met aanwijzingen en opdrachten. Door ze uit te voeren komen ze er achter wat het Zwarte Goud is en waar ze die kunnen vinden. Gelukkig zijn ook tips en trucs voor rovers die zorgen voor een veilige thuiskomst. Deelname kost  € 2,50 per persoon en vooraf aanmelden bij de balie is noodzakelijk!

Voor muzikale rovers

Heb je de schat gevonden en wil je even uitrusten van alle inspanningen? Zoek dan na afloop van Het Roverspad een goed plekje in het amfitheater van het BuitenCentrum. Daar kun je om 14.30 of 16.30 uur genieten van een optreden van Reintje en haar Voskes. Vier enthousiaste muzikanten uit de directe omgeving van De Groote Peel spelen en zingen vol overgave liedjes uit het repertoire van Urbanus, Dirk Scheele en Cowboy Billy Boem.  Meezingen gewenst! Een entreekaartje kost € 2,50 per persoon en is verkrijgbaar bij de balie van Staatsbosbeheer. Reserveren is niet mogelijk en vol = vol!

En omdat het 29 april een feestelijke dag is voor het  BuitenCentrum De Pelen heeft Staatsbosbeheer voor iedereen die aan beide activiteiten deelneemt een leuke verrassing in petto!

BuitenCentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het BuitenCentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het BuitenCentrum is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Voor meer informatie en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s