PORTRET VAN WEERT in voortgang te volgen op mijn blog Art, Radio and cult.

Als onderdeel van het project KunstinWeert wordt in het pand  aan de Beekstraat 68 in Weert, door schildercursisten van Rick live geschilderd onder begeleiding van hun portret- en figuurdocente Johannie van Tuel.

Het thema is ‘verbinding’: Hier wordt door de schilders gezamenlijk aan één groot doek gewerkt van  ongeveer 1,5 bij 10 meter. In een maand tijd ontstaat een groot schilderij met Weert als onderwerp; een portret van Weert en de Weertenaren. Er worden mensen geschilderd: passanten, winkelende dagjesmensen of geïnteresseerde Weertenaren. Deze mensen staan in een decor van geschilderde typische stukjes uit Weert: monumenten, Antje van de statie, Tiendschuur enz.

Heeft u minimaal een half uur de tijd, dan kunt u model staan en vereeuwigd worden op dit enorme schilderij. De cursisten schilderen met acrylverf en krijt op doek.

Er wordt geschilderd op 27, 28, 29 april, 2, 5, 6, 12, 13, 19 en 20 mei: donderdags tussen 18 en 21 uur, en op zaterdag en zondag van 13 tot 17 uur. Op 2 mei is het dag van de Kunst, ook dan wordt er tussen 13 en 17.uur geschilderd.

De start vindt op 27 april plaats in het voormalige ABN/AMRO pand om 19.30, als wethouder Coolen de eerste schilderstreek zal zetten. Het project duurt tot 25 mei.

Johannie zal telkens van de vorderingen foto’s maken en wellicht ook leuke verhalen van poserende mensen optekenen.

Op dit blog dus ‘Weert’ samen met ons in wording.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s