Muziek die je raakt van Jodymoon.

Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon komt op vrijdag 27 april a.s. naar het Munttheater in Weert. Zangeres Digna Janssen en multi-instrumentalist Johan Smeets trakteren het publiek op een spannende combinatie van singer-songwriter, folk, pop, klassiek en roots, aangevuld met viool en cello. Het optreden staat voor een groot deel in het teken van hun nieuwe album ‘The Life You Never Planned On’ dat op die dag officieel uitkomt.

Jodymoon vertelt haar verhaal met intensiteit en authenticiteit. Een persoonlijk verhaal over liefde, weggaan, groeien en weer terugkeren. Hun nieuwe album ‘The Life You Never Planned On’ gaat over het omarmen van het leven. Mensen willen in hun leven zoveel mogelijk controle houden en alleen maar goede keuzes maken. ‘Er is echter heel veel dat je overkomt en waar je geen vat op hebt. Dat moet je zien te omarmen, maar dat is niet altijd even makkelijk’, is de boodschap die Jodymoon graag wil overbrengen. Het is dan ook niet zo verwonderlijk dat hun geen doorsnee teksten bevatten: ‘Ik wil de diepte ingaan met mijn teksten. Ze moeten niet oppervlakkig zijn. Onze single ‘Money in our pockets’ gaat bijvoorbeeld over bloedbroeders. Het romantische idee dat kinderen hebben om van huis weg te lopen. Maar nog voor de avond valt willen ze alweer snel terug naar hun vertrouwde omgeving. Ik kan soms uren zitten broeden op het juiste woord. De tekst moet voor mij helemaal af zijn’, aldus zangeres Digna.

Waar komt deze prachtige akoestische muziek dan ook beter tot zijn recht dan in het theater? ‘In het theater kunnen we echt contact maken met het publiek, je moet het tenslotte toch samen doen. Samen in zo’n avond kruipen… Je merkt ook aan de reactie wanneer mensen echt geraakt zijn, dat is heel bijzonder. En als zangeres kun je geen grote compliment krijgen dan dat.’

Voor meer informatie, de trailer of het bestellen van kaarten gaat u naar www.munttheater.nl of belt u met 0495-513575.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s