Expositie Inge Satters-Coolen in Galerie Weert.

Beste kunstliefhebber(s),
Graag nodigen wij u uit voor de expositie van:

Inge Satters – Coolen
schilderijen

Opening:
29 april om 14.30 uur
Expositie:
29 april t/m 17 juni 2012

U bent van harte welkom!

Kunstenaar:
Inge Satters-Coolen (1980, Weert) geniet ervan, al sinds ze een potlood vast kan houden, om te tekenen en te schilderen. Hoewel ze haar academische kunstopleiding niet heeft afgerond heeft ze autodidactisch een goede techniek en eigen stijl ontwikkeld. Na veelal portretten van (on)bekende mensen in opdracht te hebben gemaakt is ze haar eigen weg in geslagen.

Werk:
Interessant in haar werk, is dat ze alledaagse mensen en dingen in een niet alledaagse omgeving of achtergrond plaatst. Kenmerkend voor haar schilderijen is haar strakke schildersstijl en haar oog voor detail. Ze laat zich graag inspireren door het uitgaansleven, film en theater.
In haar werk ‘The Spirit of Amy’ uit 2011 laat ze, in de ogen van Amy Winehouse, een ongekende techniek zien die adembenemend is. Ook de stofuitdrukking en het schilderen van huid, in haar andere werken, zijn van een ongekende schoonheid.

Al met al een zéér goede portretkunstenaar die het klassieke schilderen van weleer, met name uit de 17e eeuw, weet te combineren met het hedendaagse.

 

                       

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s