BuitenCentrum De Pelen gaat verbouwen.

Zondag 29 april nieuwe inrichting geopend

Begin dit jaar kreeg het Bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer aan de rand van De Groote Peel een nieuwe naam. Bezoekerscentrum Mijl op Zeven werd BuitenCentrum De Pelen. Deze naamswijziging was de eerste stap naar het nieuwe totaalconcept dat BuitenCentrum heet. Deze week start fase twee waarin het centrum intern wordt verbouwd. Op zondag 29 april is de metamorfose voltooid en opent het vernieuwde BC De Pelen zijn deuren.

Bezoekerscentrum wordt BuitenCentrum

Het was even wennen voor de vaste bezoekers van Mijl op Zeven toen op de gevel van het  Bezoekerscentrum met grote letters: ‘BuitenCentrum De Pelen’ kwam te staan. De medewerkers van het Centrum hoeven sinds die tijd niet meer uit te leggen waarom Mijl op Zeven, Mijl op Zeven heet, maar moeten wel verklaren waarom die naam na 46 jaar vervangen werd.

Die uitleg is echter niet zo ingewikkeld. Het BuitenCentrum De Pelen is één van de negen BuitenCentra van Staatsbosbeheer. Alle centra liggen bij een belangrijk natuurgebied en dragen daarom ook de naam van dat gebied. Het BuitenCentrum wordt gezien als de belangrijkste ‘pleisterplaats’ van Staatsbosbeheer voor het publiek. De centra hebben een eenduidige uitstraling op het gebied van communicatie en deels ook een gezamenlijk aanbod aan arrangementen, activiteiten, evenementen en winkelproducten.

In het nieuw in te richten BuitenCentrum De Pelen zal Staatsbosbeheer zich nadrukkelijker presenteren. Naast algemene producten, zoals fiets- en wandelkaarten, boeken, Naar Buitenproducten en souvenirs, komt er binnenkort zelfs een speciaal assortiment voor De Pelen. Bij de informatiebalie worden doe- en ontdektochten verhuurd en er starten verschillende activiteiten. Ook daarvoor worden de komende tijd nieuwe producten ontwikkeld. Vanaf juli is er bijvoorbeeld een Kabouterpad en een Hulpboswachterpad en zijn er verschillende nieuwe arrangementen mogelijk. Op de website van Staatsbosbeheer: www.staatsbosbeheer.nl staat een compleet activiteitenoverzicht.

Infobalie en horeca tijdens verbouwing geopend

In verband met de verbouwing zijn de winkel en de tentoonstelling in het BuitenCentrum De Pelen tussen 16 en 29 april gesloten. De infobalie van Staatsbosbeheer, de toiletten en inpandige horeca zijn wel geopend. Excursies en activiteiten kunnen dus gewoon doorgaan. Vanaf zondag 29 april opent het vernieuwde BuitenCentrum zijn deuren. Die dag start ook de Meivakantie en staat er voor gezinnen met kinderen Het Roverspad en een optreden van Reintje en Haar Voskes op het programma. Een feestelijke dag voor jong en oud. Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de medewerkers van het BuitenCentrum: 0495 – 641 497.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s