Programma Munttheater week 17.

Toneel | Napoleon op Sint-Helena
Napoleon op Sint-Helena is een aangrijpend en grappig stuk met zang en muziek. Liefde, vriendschap, wanhoop en verraad zijn de kleurrijke elementen van dit verhaal dat is geïnspireerd op historische gegevens. En wie anders dan Huub Stapel is de ideale Napoleon? Deze rol is hem werkelijk op het lijf geschreven. Huub speelt perfect de arrogantie van een man die weigert te accepteren dat zijn keizerrijk niet groter is dan zijn miezerige verbanningsoord. De laatste jaren van de Franse veldheer spendeert hij gedwongen op Sint-Helena, een ellendig stuk rots in de Atlantische Oceaan. Hij dicteert zijn memoires, in de hoop de geschiedenis zoveel mogelijk in zijn voordeel te herschrijven. De actrice Julika Marijn (winnares Weerter Podium Publieksprijs 2009) vergezelt Huub in dit spannende toneelstuk als zijn laatste liefde (Albine).
Dinsdag 24 april | 20:15 uur | € 24,50 | Inleiding om 19:30 uur door regisseur Ursel de Geer.

Theaterconcert | Jodymoon: Who are you now
Het Maastrichtse singer-songwriter duo Jodymoon vertelt haar verhaal met intensiteit. Een persoonlijk verhaal over liefde, weggaan, groeien en weer terugkeren. Een spannende combinatie tussen verschillende muziekstijlen zoals folksongs, pop en klassiek. Het gitaarwerk van Johan Smeets is indringend en de stem van Digna Janssen lokt je in haar betoverende wereld. Jodymoon won in 2008 de publieksprijs van de Grote Prijs van NL. Het lied ‘Never Gonna Find It In Another Story’ werd na het winnen van de publieksprijs uitgebracht. ‘Who Are You Now’ is ook een handreiking aan de luisteraar. Waar ben je? Waar sta je nu? Slijp jezelf aan deze briljant van Jodymoon.
Vrijdag 27 april | 20:15 uur | € 19,00

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s