Natuurlijk knutselen in De Groote Peel!

Creatief aan de slag bij Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Op woensdag 25 april kunnen kinderen de hele middag creatief aan de slag bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven).  Er zijn verschillende knutselworkshops waarin ze gaan werken met natuurlijke materialen. Deelname kost € 5,- per kind. Voor € 7,50 extra kunnen ze ook nog een stevig nestkastje timmeren. Starten kan tussen 13.00 en 15.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Vooraf telefonisch aanmelden is niet nodig. Meer informatie:  0495 – 641 497 of op http://www.np-degrootepeel.nl

De natuur is natuurlijk heerlijk om in te wandelen, te fietsen of om op een andere manier sportief bezig te zijn. Maar in de natuur kun je ook lekker creatief aan de slag. Met een beetje fantasie en vaardige vingers maak je mooie dingen van natuurlijke materialen zoals een natuurmobile, een feestelijke kroon of poppetjes van gras. Maar wist je dat je ook zelf spulletjes kunt knutselen waarmee je de natuur kunt ontdekken? Met een zelfgemaakte boomhoogtemeter bijvoorbeeld meet je hoe hoog een boom is en in een insectenpotje kun je kleine diertjes goed observeren. Of maak een originele dichtbijkijker waarmee je op zoek gaat naar Lilliputland. Op woensdag 25 april tijdens de knutselworkshops bij Buitencentrum De Pelen hoef je niet te kiezen. Je doet het gewoon allemaal!

Bij de balie van het Buitencentrum is voor € 5,- per kind een deelnamekaart te koop en daarmee kun je aan bijna alle knutselworkshops meedoen. Wie ook nog een stevig houten nestkastje wil timmeren betaalt € 7,50 extra. Zo help je de vogels in de tuin aan een veilig broedplekje. Alle workshops staan onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer, maar natuurlijk zijn (groot)ouders van harte welkom om mee te knutselen!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s