KOMT U TEKENEN?

Op zondag 15 april is er weer veel te beleven bij Eynderhoof. Deze middag is er voor volwassenen en kinderen “The Campaign for Drawing” ofwel Blijf je tekenen. Aan het Milderspaat in Nederweert-Eind kunt u niet alleen genieten van het tekenwerk, maar ook van alle andere ambachten.

Blijf jij tekenen, is kennis maken met het tekenen en inkleuren van fresco,s, oude muur tekeningen en muurschilderingen. Doordat het museum beschikt over een historische schilderwerkplaats met verfbereiding vanuit deze aardverfstoffen is het mogelijk, dat de kinderen hiermee kennismaken.

Het tekenen en ontwerpen gebeurd met houtskool op geschept papier, idee grottekeningen o.a. dieren en afbeeldingen uit die tijd, verder kennismaken met het wrijven van omber en okers en binden met plantaardige bindmiddelen tot transparante verf waarmee ingekleurd kan worden.

Deze middagen worden begeleid door ervaren meesters, en het is een workshop van 2 uur met verder museumbezoek, beide dagen van 13.00 – 17.00. kosten incl. entree € 5.- per kind geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Volwassen betalen € 7.- Gaarne opgave via eynderhoof@planet.nl of 0495 626421.

KOM JE TEKENEN!

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, milderspaât 1 Nederweert- Eind

Op woensdag 18 april 2012 is er speciaal voor de kinderen weer een doemiddag bij Eynderhoof. Ditmaal allemaal in het teke van het nationaal programma; “The Campaign for Drawing,” ofwel Blijf je tekenen.

Blijf jij tekenen, is kennis maken met het tekenen en inkleuren van fresco,s, oude muur tekeningen en muurschilderingen.

Doordat het museum beschikt over een historische schilderwerkplaats met verfbereiding vanuit deze aardverfstoffen is het mogelijk, dat de kinderen hiermee kennismaken.

Het tekenen en ontwerpen gebeurd met houtskool op geschept papier, idee grottekeningen o.a. dieren en afbeeldingen uit die tijd, verder kennismaken met het wrijven van omber en okers en binden met plantaardige bindmiddelen tot transparante verf waarmee ingekleurd kan worden.

Deze middagen worden begeleid door ervaren meesters, en het is een workshop van 2 uur met verder museumbezoek, beide dagen van 13.00 – 17.00. kosten incl. entree € 5.- per kind geschikt voor kinderen vanaf 10 jaar. Volwassen betalen € 7.- Gaarne opgave via eynderhoof@planet.nl of 0495 626421

 

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL Eind (Nederweert)
http://www.Eynderhoof.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s