Wandel vanavond in het zilverwitte licht van de volle maan.

Avondexcursie in het Nationaal Park De Groote Peel

Wandelen met volle maan en onder een stralende sterrenhemel heeft iets speciaals. Hoe speciaal, dat kun je ervaren tijdens de Volle Maanwandeling op vrijdag 6 april in het Nationaal Park De Groote Peel. De excursie start om 20.00 uur bij Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 6,- per volwassene en € 3,- per kind, inclusief een warme drank en koek. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Als de maan vol en rond aan de hemel staat lijkt het net alsof een grote schijnwerper de aarde in zijn greep heeft. Het is wel donker, maar toch kun je zonder zaklamp of ander kunstmatig licht  heel ver kijken. Het zilverwitte licht van de maan geeft bomen een schaduw, water een speelse schittering en het  landschap een magisch tintje. Die magische sfeer van volle maan past heel goed bij een natuurgebied als De Groote Peel. Al sinds mensenheugenis spreekt dit, oorspronkelijk gevaarlijke moeras, tot de verbeelding. Vroeger waarden hier dwaallichten, Witte Wieven en dolende ridders rond die hun uiterste best deden om je de diepte in te lokken. Nu kun je er gelukkig veilig wandelen, zelfs met volle maan.

Tijdens de Volle Maanwandeling op vrijdag 6 april geven Peelgidsen informatie over de natuur en cultuurhistorie van het gebied. Maar er is er ook veel aandacht voor natuurbeleving en voor toevallige ontmoetingen met de dieren van de nacht. Een bijzondere ervaring voor jong en oud.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s