Filmpjes kijken tot je groen ziet.

Nederland door de ogen van de boswachter

Een letterbak vol natuurfilms te bekijken via je smartphone. Dat is het jaarverslag 2011 van Staatsbosbeheer. In 80 korte filmpjes te bekijken via QR-codes op bijna 100 posters op 13 grote treinstations, kan iedereen zijn favoriete natuuronderwerp kiezen. Boswachters vertellen hun verhaal van 2011: in de natuur speurend naar de Peel python, en in de natuur over het optreden van Rowwen Hèze in de Peel. 80 korte filmpjes, gemakkelijk te bekijken via je smartphone of internet.


Alle filmpjes zijn door de boswachters zelf gemaakt. Puur en robuust en soms heel teder, zoals dat hoort in de natuur die Nederland rijk is. Het jaarverslag van Staatsbosbeheer was al een paar jaar volledig gedigitaliseerd. Door gebruik te maken van deze zelfgemaakte filmpjes over alle aspecten van het werk van een boswachter wil Staatsbosbeheer nog meer mensen de weg naar buiten wijzen. Bekijk de filmpjes en geef je mening. Of word fan van jouw mooiste natuurgebied via Facebook.

Staatsbosbeheer beheert ruim 250.000 hectare natuur en landschap in en door heel Nederland, van de Biesbosch tot het Waddengebied. Belangrijkste gebieden in Zuid-Oost Brabant zijn De Pelen, de Strabrechtse Heide en de Leenderbossen. 92% van deze gebieden zijn toegankelijk voor publiek, maar ook als je er niet mag komen, kun je het nu toch beleven. Gewoon vanuit je luie stoel, picknickend in het park, op het terras of wachtend op de trein. De komende weken hangen er op 13 grote NS-stations posters die je op weg helpen om alle filmpjes te ontdekken. Met gebruik van QR-codes die je mobiele telefoon kan lezen als een barcode. Scan de code en je gaat direct naar het filmpje van jouw keuze.

De 100 jaarverslagposters hangen in week 14 en week 16 op de volgende treinstations: Amsterdam, Utrecht, Rotterdam, Den Haag, Eindhoven, Arnhem, ’s-Hertogenbosch, Amersfoort, Zwolle, Groningen, Alkmaar, Maastricht en Leeuwarden. Daarna zijn de posters ook nog te vinden in de werkschuren, kantoren en buitencentra van Staatsbosbeheer. Via www.jaarverslagstaatsbosbeheer.nl blijft het beeldverslag met alle filmpjes de rest van het jaar te bekijken.

De smaak te pakken?

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s