Opblaaspop een nieuw regionaal popfestival start met de eerste voorronde op zaterdag 7 april a.s. bij De Beatrix.

In deze eerste voorronde bijten Unhealty, Second Girl en Scarlet Rose in volgorde van opnoemen de spits af.

De bands spelen telkens een half uur afgewisseld met een pauze om het podium opnieuw naar wens in te delen. Na afloop van de optredens zal de jury een oordeel vellen en bepalen wie door mag naar de finale in juni van dit jaar.

De jury zal bestaan uit Eric Kessels – Popcoördinator van de gemeente Nederweert-, Anki Raemaekers – presentator WeertFM en autonoom kunstenaar experimentele fotografie en video en een verrassende VIP.

Tevens kan het publiek zijn favoriet kenbaar maken en zorgen dat deze via de weg van een wild cart alsnog het podium veroveren kan tijdens de finale.

De bandbio van Unhealty is niet bekend, misschien bewust ongezond en manipulatief om een geheimzinnige sfeer te kweken. Maar het kan ook zomaar vergeten zijn of niet te benoemen. In ieder geval zij openen deze avond en de sluier die er nu nog hangt zal niet lang verhullen wie of wat ze zijn.

Tweede optreden is voor Second girl.

Wij zijn Second Girl, een band die popnummers covered, en we hebben een paar keer op familiefeestjes en een talentenjacht gestaan, maar omdat we meer podiumervaring op willen doen, doen we nu mee met Opblaaspop. Maar we doen ook mee om te kijken of we een beetje goed ontvangen worden, en omdat we die trofee willen winnen natuurlijk!

Bezetting;

Zangeres: Juliette van Megen
Gitarist: Martijn Vervaart
Gitarist: Bram van der Schans
Bassist: Quinten de Monte
Drummer: Maarten Adams

En last but not least Scarlet Rose.

Scarlet Rose bestaat al sinds 2007, maar het heeft even geduurd voordat de juiste leden elkaar gevonden hadden. De band is gevormd door zangeres Evy Schouten, Tom Strijbos op gitaar, Patricia Bax op gitaar, Rick Heuvelmans op drums en Jasper van de Kerkhof op bas.

Wij spelen voornamelijk covernummers in het pop/rock-genre van onder ander Guns ‘n’ Roses, Anouk, Nickelback, Led Zeppelin, AC/DC, enz. En het zal niet lang duren voordat we jullie kunnen trakteren op zelfgeschreven nummers!

Onze band staat met passie op het podium, en is daardoor ook al eens doorgedrongen tot de finale van de Rabobank Battle.

Bezetting;

Evy Schouten
Tom Strijbos
Patricia Bax
Rick Heuvelmans
Jasper van de Kerkhof

Hierna volgt de ultieme uitslag van deze avond en kijken we uit naar de volgende ronde welke op 5 mei zal plaatsvinden op hetzelfde adres aanhet Bassin 11 te Weert.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in muziek en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s