Programma Munttheater week 14.

Jeugd 3+ | Kapsalon het Knippertje
Kapsalon het Knippertje is een leuke kindervoorstelling voor de allerkleinste!
Kapper Harry, een bazig mannetje dat enorm trots is op zijn kapsalon. Helemaal eigenhandig heeft hij deze prachtzaak uit de grond gestampt! Of zit het toch een beetje anders? Zijn kundige assistent Hein dreigt helemaal vergeten te worden door zijn bazige baas. En er is nóg een probleem: de klanten blijven weg! Om niet ontslagen te worden, besluit Hein zich stiekem te verkleden als klant. Het is weer een drukte van belang in het eerder zo rustige kapsalon. Als een vreemde vrouw zich laat knippen, raakt kapper Harry over zijn oren verliefd. Wie is die vreemde vrouw? En waar is Hein?
Woensdag 4 april | 14:30 uur | Volwassenen € 10,00 kinderen € 8,00 | Vanaf 13:30 uur kun je je haar laten pimpen bij de kapper in de foyer.

Toneel | Het Diner
De toneelversie van de gelijknamige bestseller van Herman Koch is eindelijk te zien in de theaters in Nederland. Het grote publiek kent Herman Koch sinds 1990 van Jiskefet. Hij had toen al een verhalenbundel en de prachtige roman Red ons, Maria Montanelli op zijn naam staan. Twee broers dineren met hun echtgenotes in een chique restaurant. Een diner met een missie, want er moet gesproken worden over hun kinderen. De pubers hebben iets uitgespookt wat hun toekomst kan verwoesten. Terwijl de spanning aan tafel stijgt, blijft de gerant doorkeuvelen over de herkomst van de tomaatjes en andere triviale zaken. Het diner is een cynische doch humoristische thriller, die menig ouder een spiegel voorhoudt. Want in hoeverre ben je verantwoordelijk voor het gedrag van je kind? En hoe ver ga je in hen beschermen tegen de consequenties van hun daden?
Donderdag 5 april | 20:15 uur | € 28,50 | Inleiding door Evert van der Meulen om 19:30 uur in de foyer.

Klassiek | Ernst Daniël Smid: Meesterlijk Klassiek
U kent Ernst Daniël Smid vooral als operazanger en presentator, maar hij verrast iedereen  met zijn theaterconcert als getalenteerde verteller! Hij boeit het publiek met zijn ontroerende en lachwekkende verhalen, maar ook met anekdotes. In dit indrukwekkende theaterconcert Meesterlijk Klassiek – van Strauss tot Shaffy gaat Ernst Daniël Smid op zoek naar het verhaal achter de opera en de prachtige melodieën. Hij kan als geen ander de dromen, die de componist bij het maken van z’n composities gehad moet hebben, over het voetlicht brengen. Met een oprechte bevlogenheid neemt Ernst Daniël zijn toehoorders mee terug in de tijd en voert hen vakkundig door het landschap van opera’s, operettes en musicals. De componisten hebben ons immers een blik gegund in het diepste van hun ziel. Ernst wordt bijgestaan door een 9-mans orkest o.l.v. Henk Ruiter, Francis van Broekhuizen (sopraan) en twee jonge talenten uit zijn TV-programma Una Voce Particolare: winnares Maghen Hilgersum (sopraan) en deelnemer Rutger de Vries (tenor).
Zaterdag 7 april | 20:15 uur | € 29,50 | Inleiding om 19:30 uur door Ernst Daniël Smid

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s