Klassieke invloeden op de moderne kunst van Mathilde Pil in het Kunstcentrum en open dag in eigen atelier.

Mathilde Pil laat op zondag 1 april haar nieuwste werk zien, geïnspireerd op haar recente reizen naar wereldsteden als Rome, Wenen en Milaan. Steden die de oude maar ook de moderne cultuur van Europa laten zien. Deze steden bruisen volgens Mathilde van energie en “ in mijn werk heb ik geprobeerd iets van deze dynamiek over te brengen met veel ritmiek, beweging en passie.”
Vooral Rome heeft grote indruk gemaakt op Mathilde en dit is te zien in haar tekeningen van klassieke beelden. De resten van deze oude cultuur zijn van een enorme kracht en spreken nog de taal van onze schoonheidsbeleving. De lijnen dansen in haar schilderijen als het ware over het doek. Dans is al jaren een thema in het werk van Mathilde en doordat ze zelf een gepassioneerd danser is kan ze er nog meer emotie in leggen. Als je naar het werk kijkt zie je dit terug in haar kleurgebruik, dynamiek en kracht. Haar manier van schilderen is onconventioneel en ze maakt gebruik van verrassende combinaties, waarin het toeval een belangrijke rol speelt. Het Kunstcentrum is gelegen aan de IJzerenmanweg 15 in Weert. (ingang ‘De Lichtenberg’). Mathilde is de hele dag aanwezig. De toegang is gratis.
Deze tentoonstelling loopt samen met de tentoonstelling van haar schilderijen in haar atelier galerie op de Tuurkesweg 8, 6006SG Tungelroy
info 0495562906 of 0628408175
http://www.mathildepil.nl
http://www.kunstcentrumweert.nl

Advertenties

Over Anki Raemaekers at AR Tekst en Beeld.

Culturele opinie en de Kunsten. - AR Tekst en Beeld - teksten - fotografie - multi media. - Stichting Cultureel Café Weert. - Docu-story.nl - documentaire een goed instrument om een online strategie te bepalen. - Social Media Club SMC0495 - WeertFM - radioprogrammamaker Cum Laude ABKM autonome kunsten te Maastricht - experimentele video en fotografie. Persoonlijke interesse in de psychologie van onderlinge relaties.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s