In het spoor van de boswachter.

Schemerwandeling in het Nationaal Park De Groote Peel.

Op zaterdag 31 maart kun je, in het spoor van de boswachter van De Groote Peel, op zoek naar bijzondere ontmoetingen in de schemering! Wat je tegenkomt en welke route de boswachter heeft uitgekozen, dat is een verrassing. Starten om 19.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. De route is 7 km lang en duurt ongeveer drie uur. Deelname kost € 10,- voor volwassenen en € 7,50 per kind, inclusief warme drank en turfplak na afloop. Er kunnen max. 20 deelnemers meedoen en vol is vol. Aanmelden is daarom noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Een wandeling in de schemering is heel bijzonder. Zeker als je meeloopt met de boswachter van De Groote Peel, die dit weidse en uitgestrekte hoogveengebied op zijn duimpje kent. Hij loopt een verrassende route en bezoekt een aantal plekjes waar je kans hebt op ontmoetingen met dieren. Tijdens  de wandeling komen ook het beheer en de cultuurhistorie van de Peel aan de orde.

Als het  licht langzaam verdwijnt verandert er van alles in de natuur. Dieren die overdag actief zijn maken zich op voor de nacht. Veel vogels zingen nog een laatste avondserenade en komen dan tot rust. Reeën, vossen en andere kleine zoogdieren voelen zich onbespied en sluipen voorzichtig uit bosjes en holen tevoorschijn en gaan op zoek naar voedsel. Als het helemaal donker is worden de dieren van de nacht actief. Deze nachtdieren zijn aangepast aan het leven en jagen in het donker. Ze hebben een goed ontwikkeld gehoor, tast- en/of reukvermogen.

Deze afhankelijkheid van de zintuigen is ook wat de deelnemers aan deze sfeervolle avondexcursie zullen ervaren. Als het zicht minder wordt ga je automatisch beter luisteren en zelfs voelen (met je voeten) waar je loopt. Een verrassende avond vol natuurbeleving!

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s