Fotoworkshop in nationaal park De Groote Peel.

Tips en trucs door natuurfotograaf Bob Luijks. En nu met de juiste foto, mijn excuses.

Op zaterdag 31 maart is er een fotoworkshop onder begeleiding van natuurfotograaf Bob Luijks in De Groote Peel. Algemene zaken zoals belichting, compositie en diverse camera-instellingen komen aan bod. Daarnaast zal de nadruk worden gelegd op het leren kijken naar de omgeving. De workshop start om 10.30 uur in het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel.  Deelname kost € 55,- per persoon, inclusief koffie/thee met iets lekkers bij ontvangst en een consumptie bij de nabespreking. Deelnemers dienen een eigen lunchpakket mee te nemen voor de lunch in het open veld.  De workshop duurt tot 16.30 uur. Opgave vooraf is gewenst op nummer:  0495 – 641 497. Voor meer informatie over Bob Luijks: www.natuurportret.nl.

Tips en trucs voor natuurfotografie

De workshop start in het Buitencentrum aan de rand van het Nationaal Park De Groote Peel . Onder het genot van een kop koffie geeft Bob Luijks een presentatie over de theorie van het fotograferen. Door middel van beelden wordt het effect van verschillende camera-instellingen getoond en krijgen de deelnemers tips en trucs voor het fotograferen in de natuur.

Na de introductie gaan de deelnemers naar buiten De Groote Peel in. Tijdens een korte wandeling zullen verschillende fotografeeropdrachten worden uitgevoerd. Uiteraard is er ook volop gelegenheid om vragen te stellen. Tussen de middag is er een pauze en wordt er gegeten in het open veld. Na de wandeling, terug in het bezoekerscentrum, worden van elke deelnemer een aantal foto’s bekeken en besproken. Daarnaast zal er kort stil gestaan worden bij de nabewerking en de opslag van de gemaakte foto’s.

De workshop is voor iedereen geschikt, van jong tot oud en gebruik makend van compact camera tot spiegelreflex. Het meenemen van een laptop zodat men zelf een selectie van de foto’s kan maken, wordt aanbevolen, maar is niet noodzakelijk.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. BC De Pelen is elke dag van 10.00 tot 18.00 uur geopend. Voor meer informatie en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Videostill's en fotografie en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s