‘Snuffelstage’ hulpboswachter in De Groote Peel

Actieve gezinstocht bij Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Hulpboswachter word je niet zomaar. Daar moet je wel wat voor doen! En omdat jong geleerd, oud gedaan is kun je niet vroeg genoeg beginnen met oefenen. Bijvoorbeeld door op ‘snuffelstage’ te gaan bij Staatsbosbeheer. Op zondag 11 maart is er voor gezinnen met kinderen vanaf 4 jaar een Snuffelstage Hulpboswachter in het Nationaal Park De Groote Peel. Er start een Snuffelstage om 11.00 en om 14.00 uur bij de balie van het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- voor volwassene en € 2,50 per kind. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Wat wil je worden als je groot bent? Brandweerman, politieagent, burgemeester, Minister President  of … boswachter?! Voor kinderen die graag buiten in de natuur zijn staat boswachter worden vast en zeker hoop op het  beroepenwensenlijstje. Want als je boswachter bent kun je elke dag naar buiten! In zijn stoere jeep – maar soms ook nog lekker ouderwets op zijn fiets – komt de boswachter overal waar nodig is. En natuurlijk weet hij alles over de planten en dieren in de natuur. De boswachter kent zijn gebied als geen ander. Maar al die kennis komt ook bij een boswachter niet zomaar aanwaaien. Als je hem zou vragen waar hij het meest over de natuur heeft geleerd, dan zal hij vast en zeker zeggen: ‘natuurkennis krijg je vooral door veel naar buiten te gaan en dan goed te kijken, te luisteren en vooral .. zelf ontdekken!’

De natuur ontdekken is gelukkig leuk en verrassend. En dat is wat de deelnemers aan de Snuffelstage Hulpboswachter op zondag 11 maart dan ook gaan doen. Door actief aan de slag te gaan, snuffelen de kinderen – maar hun ouders natuurlijk ook – een klein beetje aan het boswachtervak. De jonge hulpboswachters gaan waterdieren scheppen, een takkenwal maken, een ‘natuurtentoonstelling’ inrichten en nog veel meer. En wie weet; misschien heb JIJ wel natuurtalent en wordt je ooit nog eens echt boswachter in De Groote Peel!

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Vanaf 1maart tot 1 november is het Buitencentrum elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s