Kunst – O – Foon met een bijzondere boekvorm live vanuit het Munttheater Weert op zondag 11 maart a.s.

Ons live Kunst- en cultuurprogramma met muzikale intermezzo’s tussen 11.00 en 12.00 uur te beluisteren zoals U wilt.

De Boekenweek gaat weer van start en dat is dan ook meteen hot item in deze uitzending. Boekenweek van 14 – 24 maart.

Een bijzondere  vorm van het fenomeen boek is terug te vinden in zijn projectmailartbooks, Ed Hanssen heeft een selectie bij zich. En wij mogen ze voorzichtig betasten met de handschoentjes aan. Wat dat betreft, ´Kunst´ is toch nog steeds een delicate kwestie. Zie http://www.projectmailartbooks.com

Leuk detail is dat onze vaste columnist Paul Sterk inmiddels ook een boekje op zijn naam heeft staan. Rechtstreeks van zijn facebook pagina gekopieerd ‘Morgen in de live-uitzending bij TV Limburg vertel ik over m’n project ‘Poëzie voor Molens’. Op dit moment draait mijn werk behalve om molens ook om cyclogrammen. (hoe zou dat nu komen; ‘wieken!’) Want zondag in het Munttheater Weert ziet m’n bundel ‘Letterenballet’ het daglicht, in de unieke oplage van 1 exemplaar in het kader van het project Mail Art Books. Een strafschopspecialist zal daarbij niet ontbreken. Penaltystippen ook niet, trouwens. En ook u bent van harte welkom’.

Ook ik heb ooit een boekje geretourneerd en naar verwachting zal het dus weer tijdelijk naar Weert terugkeren. Wat me direct laat fantaseren waar het ooit nog allemaal komen zal in deze wereld. En ik niet alleen, er hebben reeds meer dan 400 kunstenaars een bijdrage geleverd. Ik weet niet of ze allemaal ter tafel zullen verschijnen in Weert, maar Ed was erg enthousiast. Dus wellicht komt hij bepakt en bezakt binnen.

Zonder boeken geen bibliotheek en zonder Riya Geboers geen lijst dat betekent dus weer een run om de tijd, zien wie ditmaal op koers blijft. http://www.bibliocenter.nl

Filmhuis Weert bestaat 5 jaar, dit kindje van Ton Nijsen heeft zich kwetsbaar als het is toch weten te handhaven tussen de grote broeders. http://www.filmhuisweert.nl

Eerstvolgende film in Filmhuis Weert

Pianomania

12 en 13 mar ’12 – 20:30 Muzikanten zijn niet de makkelijkste mensen om mee om te gaan. Toegegeven: de exacte klanken die een instrument moeten voortbrengen is een geoorloofde reden om op je strepen te gaan staan als artiest. “Zoals een pianist het geluid in zijn hoofd heeft, zo moet het zijn.” Dat geluid, dat perfecte geluid, is wat Stefan Knüpfer nastreeft. De charmante Duitser heeft een zeer precies gehoor en kan razendsnel inspelen op de wensen van zijn klanten, een indrukwekkende rij wereldberoemde concertpianisten. Dat doet hij op een andere manier dan zijn collega’s, die doorgaans vertrouwen op een meetapparaat. Knüpfer gaat alleen af op zijn gehoor. In de documentaire ‘Pianomania’ volgt de kijker deze bijzondere concerttechnicus en pianostemmer op zijn queeste naar het perfecte geluid. ‘Pianomania’ is allesbehalve duf, maar juist een energieke en bovenal onderhoudende documentaire over muziek en ongebreidelde passie voor je werk. Daarnaast bieden filmmakers Robert Cibis en Lilian Franck de kijker een uniek tijdsdocument van ‘s werelds bekendste concertpianisten, wat ‘Pianomania’ weliswaar vooral voer voor klassieke muziekliefhebbers maakt, maar zeker niet alleen voor hen.
Land: Duitsland 2009 Genre: Muziek / Documentaire Regisseur: Robert Cibis, Lilian Franck Duur: 93 minuten

Accordeontref een gezellige accordeonavond met beginnende tot professionele accordeonvirtuozen o.a. Nino Lefevre, Bèr Donkers, Huib Hölzken, Jo Brunenberg, Eric Duret op gitaar en Edwin van Vugt op drum. Zaterdag 31 maart bij café zaal De Beatrix.

ACCORDEONTREF in Weert…een gezellige accordeonavond.

Op zaterdag 31 maart kunt U een gezellige avond met accordeonmuziek beleven in “De Beatrix” in Weert. Huib Hölzken, initiatiefnemer van deze avond, zegt over deze ‘accordeontref”: “Er zijn steeds minder mensen die nog echt goed accordeon kunnen spelen. Het instrument is ook niet zo heel makkelijk aan te leren maar waar er een accordeon verschijnt is er altijd direct sfeer en gezelligheid”.

“Voor deze eerste accordeontref in Weert hebben naast enkele beginnende ook professionele accordeonvirtuozen uitgenodigd”.

Toegang tot de accordeontref op 31 maart is gratis voor alle belangstellenden. Aanvang 20.00 uur.

Naast enkele jeugdige spelers treden op: Nino Levefre, een zeer virtuoze accordeonist uit België, Bèr Donkers, de bekende topmuzikant uit Weert, en verder Huib Hölzken, Jo Brunenberg en Jack Gubbels. Eric Duret op gitaar en Edwin van Vught op drum maken de avond compleet.

De muzikale intermezzo´s in deze Kunst – O – Foon zijn dan ook van Jo Brunenberg en Huib Hölzken op accordeon. Besame Mucho zal uitgevoerd worden door Huib, een Portugese Fado door Jo en beiden spelen Let’s dance the Polka.

Tapzinge op 1 april in café zaal de Beatrix en nee, dit is geen grap.

Manoeuvre vertelt maar geeft ook een liedje weg. http://www.manoeuvre.info  

Dit programma wordt live uitgezonden via WeertFM 107.5 in de ether tussen 11.00 en 12.00 uur. Ook nog te volgen via uitzending gemist op de site  http://www.weertfm.nl

Locatie van de uitzending foyer Munttheater Weert http://www.munttheater.nl Gratis te bezoeken.

Uiteraard na 12.00 uur nog een rondje gezellige ‘social en cultural talk’ rondom de uitstalling van …..tig kunstboekjes.

Hartelijk Welkom namens team Kunst – O – Foon: Igor Ronckers en Anki Raemaekers in de presentatie en Ferry Wahls en Jaap Beyleveld voor de techniek.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst, Kunst - 0 - Foon, muziek en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s