Wandel in winterse stilte door De Groote Peel.

Peelwandeling vol natuurbeleving vanaf Buitencentrum De Pelen

Na de carnaval toe aan een beetje rust? Kom dan naar De Groote Peel, een natuurgebied waar het nog écht stil kan zijn. Hoe stil, dat kun je ‘horen’ tijdens de Winterse Stiltewandeling op zondag 26 februari. Natuurlijk zal de Peelgids, tussen de stiltes door, ook nog wat vertellen over het gebied. Starten om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 5,- per persoon. De route is zes kilometer lang, duurt 2,5 uur en is vooral geschikt voor volwassenen. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Tijdens een natuurexcursie wordt er meestal veel verteld. Over het ontstaan, de planten en dieren en over de cultuurhistorische waarden van een gebied. Dat is interessant en boeiend en verrijkt je kennis over de streek waarin je wandelt. Een excursie krijgt nog iets extra’s als  je niet alleen te horen krijgt wat er speelt, maar als je de sfeer van een gebied ook aan den lijve kunt ervaren en voelen. Dat klinkt heel logisch, maar toch is het leuk om nog wat tips en trucs te krijgen waardoor je bewuster en met al je zintuigen op scherp de natuur kunt beleven. Tijdens een Winterse Stiltewandeling krijg je die inspiratie en ga je op een zintuiglijke ontdekkingsreis in de Peel.

De Stiltewandeling staat onder begeleiding van twee enthousiaste Peelgidsen die veel gevoel hebben voor natuurbeleving. Al wandelend in het uitgestrekte Peellandschap worden er op een aantal plekken bijzondere belevingsmomenten ingebouwd waarbij de zintuigen worden geprikkeld. De Groote Peel is, vanwege het weidse en open karakter een ideaal gebied voor natuurbelevingtochten. Weer en wind hebben vrij spel en je kunt er heerlijk uitwaaien. De grillige silhouetten van de kale takken onthullen speciale doorkijkjes en geven het landschap een transparante en winterse sfeer. Een sfeervolle wandeling om lekker bij te komen en te genieten van de stilte.

Nieuwe openingstijden Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Vanaf 1maart tot 1 november is het Buitencentrum elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s