Vier je verjaardag bij Buitencentrum De Pelen!

Vijf uitdagende Avonturentochten in De Groote Peel

In 2011 vierden 1600 kinderen hun verjaardagsfeestje in het Nationaal Park De Groote Peel. Staatsbosbeheer heeft hiervoor vijf verschillende Avonturentochten ontwikkeld die starten bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven). Na de  winterstop gaat het Avonturentocht seizoen in maart weer van start en kunnen kinderen met hun kinderfeestje weer naar buiten!

Het is telkens weer een uitdaging om uit het grote aanbod aan kinderfeestjes een keuze te maken. Voor kinderen die graag buiten spelen is die keuze gelukkig niet zo moeilijk want Staatsbosbeheer biedt liefst vijf speelse en spannende Avonturentochten in het Nationaal Park De Groote Peel. De tochten hebben aansprekende titels zoals: Peelpicknick met Karel Kraai, de Handige Hulpboswachter, de Petronella Peelhekstocht, de Mossige Moerasexpeditie en het Verloren Medaillon. Alle tochten staan onder begeleiding van Peelgidsen van Staatsbosbeheer.

Voor elke leeftijd een passende tocht!

In de natuur is het elke dag feest. Daarom is de natuur zo mooi, ruikt het er zo lekker en zijn er feestelijke geluiden te horen. Dat is het verhaal van de Peelpicknick met Karel Kraai (4 t/m 6 jaar), één van de Avonturentochten die als kinderfeestjes vanuit het Buitencentrum mogelijk zijn. Voor elke leeftijd is er een passende tocht. Zo kunnen kinderen van 6 t/m 9 jaar als Handige Hulpboswachter aan de slag of Petronella Peelheks helpen met het bereiden van haar kruidensoepje en haar zorg voor de natuur. Stoere jongens en meiden van 7 t/m 9 jaar gaan de uitdaging aan tijdens de Mossige Moerasexpeditie en kinderen vanaf 10 jaar duiken, verkleed als Romein in het verleden en gaan op zoek naar Het Verloren Medaillon.

Deelnemers krijgen een passende uitnodiging, een versnapering, een pakje drinken en na afloop van de tocht een leuke herinnering. Een Avonturentocht reserveren kost € 62,50 voor max. 10 kinderen. Bij meer deelnemers kost het € 6,25 per kind extra. Reserveren kan, liefst één week van tevoren, telefonisch bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven): 0495 – 641 497 of per mail: m.vaes@staatsbosbeheer.nl.

Startpunt Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum van Staatsbosbeheer ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel (gemeente Nederweert). Hier starten alle activiteiten in het Nationaal Park De Groote Peel. BC De Pelen is van 1 maart tot 1 november elke dag geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Voor meer informatie: www.staatsbosbeheer.nl of

www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s