Vier je voorjaarsvakantie bij Buitencentrum De Pelen.

Volop kinderactiviteiten in het Nationaal Park De Groote Peel  

In de voorjaarsvakantie is er veel te beleven in het Nationaal Park De Groote Peel. Vooral gezinnen met kinderen komen volop aan hun trekken. Op dinsdag 21 en donderdag 23 februari zijn er Peel Ontdektochten over diersporen of winterslaap en op woensdag 22 februari kunnen kinderen binnen in het Buitencentrum aan de slag. Het startpunt van alle activiteiten is het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie en opgave: 0495 – 641 497 of kijk op: http://www.staatsbosbeheer.nl

Binnenkort  wordt in Zuid en Midden Nederland niet alleen carnaval gevierd, er staat ook een week voorjaarsvakantie op het programma. Dubbel plezier en dus lekker veel tijd om naar buiten te gaan! Om de vakantievierders ook na de Drie Dolle Dagen nog plezier en vertier te bieden heeft  Staatsbosbeheer, vanuit Buitencentrum De Pelen een aantal leuke activiteiten op de activiteitenkalender staan.

Voor gezinnen met jonge kinderen zijn er gezinstochten in het Nationaal Park De Groote Peel. Op dinsdag 21 februari is er een  Peel Ontdektocht Winterslaap. De deelnemers aan deze ontdektocht moeten wel heel rustig zijn want ze gaan op zoek naar welke dieren er in de winter slapen. Na afloop kunnen ze voor wakkere vogels een meterslange pindaslinger rijgen. Op donderdag 23 februari komen jonge speurneuzen aan bod. Tijdens de Peel Ontdektocht Speuren naar Sporen mag de echte speurneus zijn neus overal insteken. Gewapend met een loep en zoekkaart, maar vooral met de zintuigen op scherp wordt er gezocht naar diersporen in de natuur. Na dit ijverig speurwerk buiten volgt er binnen in het Buitencentrum een gedegen forensisch onderzoek op een uilenbal. De Peel Ontdektochten staan onder begeleiding van een Peelgids en starten om 11.00 uur én om 13.00 uur. Twee tochten op een dag dus. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen en dat is inclusief een verrassing.

Op woensdag 22 februari is het tijd voor Binnenpret in het Buitencentrum De Pelen. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen een stevig houten nestkastje of voederhuisje timmeren en uilenballen pluizen. Wie nog een beetje in de sfeer van ‘Vasteloavend’ wil blijven kan zich die middag ook nog laten schminken. Deelname kost € 10,- per kind voor een nestkastje of voederhuisje timmeren en € 1,50 voor uilenballen pluizen en/of schminken. Natuurlijk zijn (groot)ouders van harte welkom op deze natuurmiddag.

 

Buitencentrum De Pelen lekker veel en langer open

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het Nationaal Park  De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is in de voorjaarsvakantie elke dag en dus ook met carnaval geopend van 10.00 tot 17.00 uur.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s