Programma tijdens de Vastelaovundj dagen bij V.V. de Vêrkusköp en het Jeugd-boorepaar.

Jeugd-boorepaar van V.V. de Vêrkusköp 2012

In het Buurtcentrum Moesel werden op zaterdag 11 februari j.l. om 20.11 uur de Jeugdboorin en Jeugdboor van V.V. de Vêrkusköp bekendgemaakt.

Onder grote belangstelling van weer een bomvol buurthuis werden de kersverse Jeugdboorin en Jeugdboor op het podium onthuld. Ze stelden zich aan het publiek voor als Kiki Geenen en Twan Salmans. Allebei zijn ze helemaal gek op de Vastelaovundj.

Jeugdboorin Kiki  is 8 jaar en zit in groep 4 van de Nassauhof  bij juf Roos en juf Anita. Haar ouders zijn Jolanda en Henk. Kiki woont samen met haar ouders, haar zus Romy en broer Doné aan de Maaseikerweg  210. Kiki is een echte sportieve jeugdboerin, ze is gek op turnen bij Jan van Weert en houdt van zwemmen maar niet van paardrijden. Van lekker eten houdt ze ook en lasagne, friet met bitterballen en pannenkoeken zijn haar favorieten. Uiteraard vindt ze snoepen ook heerlijk en dan het liefste melkchocolade zónder nootjes.

Jeugdboor Twan is net 2 dagen geleden 9 jaar geworden. Hij zit óók op de Nassauhof,  in groep 5 bij de  juffen Anita, Gerrie en Elly. Twan woont samen met zijn broer Glen ( dit jaar in de Jeugdraod van de Vêrkusköp )  in de Paulinestraat op nummertje 14.  Zijn ouders zijn Mirjam en Roger. Twan is ook erg sportief. Voetballen in de F2 bij MMC ( liefst in de spits ) en judo bij Life Style ( oranje band ! ). Als hij thuis is speelt hij graag met de playmobil. Twan houdt ook van lekker eten. Pannenkoeken, friet met een snack, wokken en het lekkere eten van zijn moeder zijn z’n favorieten. En natuurlijk de heerlijke snoepjes van Haribo !

Het feest rondom het nieuwe jeugd-boorepaar werd ook dit jaar weer opgeluisterd door de eigen Jeugdboorebal DJ Gydo die net hersteld was van een botbreuk. Ook de dansgroep BliZz met als extra verrassing een aantal jeugdige danseresjes  zorgde weer voor een spetterend optreden.

Na een geweldige druk bezochte receptie waar het Jeugd-boorepaar de felicitaties en kado’s in ontvangst nam én de optredens kan er weer terug gekeken worden op een zeer geslaagde avond.

Namens V.V. de Vêrkusköp unne hieele dikke preficiat voor Jeugdboorin Kiki en Jeugdboor Twan.

V.V. de Vêrkusköp viert dit jaar de Vastelaovundj met het volgende programma:

Vrijdag  17 Februari   

Preens Leon de Ieërste en Jeugdpreens  Stan  de Ieërste             bezoeken de basisscholen op Wieërt- Zuid te weten ,s’middags School de Zevensprong in het Buurthuis aan de Cristinalaan en daarna naar de Nassauhof. Daarna brengen de Prins en Jeugdprins nog een bezoek aan de Jumbo supermarkt aan het Moeselplein.

Zaterdag  18 Februari 

De grote“Femilie-optocht” van V.V.de Vêrkusköp trekt door de straten van Wieërt-Zuid. Doe mee aan deze grote optocht. Plak,timmer en knutsel iets leuks in elkaar. Inschrijven kan nog een half uur voor aanvang van de optocht ,of download het inschrijf formulier via onze site.

Na afloop van de optocht is er voor iedere deelnemer een blijvende herinnering.De optocht vertrekt om 13.30 uur bij Buurtcentrum Moesel, Christinalaan 25 te Weert.

De straten waar men door trekt zijn als volgt: Willem de Zwijgerstraat-Louise de Collignystraat-Victor de Stuerstraat-Kerkstraat-Kruisstraat-Oranjeplein –Nassaulaan en tenslotte weer terug bij het Buurtcentrum Moesel.

Ook dit jaar tijdens de optocht is  er een prijs te winnen . Namelijk voor het mooiste versierde huis met vastelaovundj muziek langs de optochtroute!  De prijs is, 2 vrijkaartjes voor de Bonte Aovundj van 2013.

Dus,hierbij willen wij langs deze weg alle mensen die langs de route van de optocht wonen oproepen om mee te doen en hun huis te versieren en van vastelaovundj muziek te voorzien. Zodat er nog meer sfeer is tijdens de optocht. Een jury zal beoordelen wie de winnaar wordt. Deze mensen ontvangen van de Vêrkusköp een brief met daarin de vermelding dat  zij de winnaars zijn,en later in het nieuwe seizoen een uitnodiging  met daarin de 2 vrijkaartjes van 2013.

Ook dit jaar is weer, dat de winnaars van het zilveren Verreke en van de knauwelpries deze trofeeën zullen terug brengen tijdens de preense receptie in 2013  waar ze dan nog een keer extra worden bedankt en een blijvende herinnering in ontvangst zullen nemen.

Na afloop van de optocht is er een “Hosmiddig” waarbij om 16.30 uur de prijsuitreiking zal plaatsvinden.

Daarna doorlopend muziek en om 20.11 uur de start van het “Vastelaovundj Bal” met  live muziek van “Duo W M”.Dit staat garant voor een feestelijke en gezellig avond. Ook hier weer is de entree Gratis.

Maandag 20 februari

Baggemiddig

Deze gezellige hosmiddag voor jong en oud start om 14.11 uur. en natuurlijk heeft hier iedereen zijn schoënste vastelaovundj pekske aan wat er te vinden is. Vraag iedereen mee die graag een middagje lekker van vasteloavundj sfeer en  muziek wil genieten.

Ook hier is de entree GRATIS

De muziek wordt verzorgd door Giga  Entertainment .

Dinsdag 21 Februari

Ballonnen Knallen Bal in buurtcentrum Moesel

De laatste dag van de Vastelaovundj wordt dit jaar,in navolging van vorig jaar bij V.V. de Vêrkusköp feestelijk afgesloten. Deze activiteit is een balavond met de toepasselijke naam ” Ballonnen Knallen Bal”.

De naam is afgeleid van de gebeurtenis die plaats vind op het laatste uur van de avond, namelijk het kapot maken (knallen) van de ballonnen die deel uit maken van de versiering in de zaal. Op de laatste dag zal men zelfs een extra hoeveelheid ballonnen aanbrengen in de zaal, buiten de honderden die er al hangen,om zo de naam nog meer inhoud te geven aan ons bal.

Ook wordt er dan weer afscheid genomen van ons “Fieestverreke” dat eerder tijdens de receptie al is voorgesteld aan de Vastelaovundj vierder in Weert Zuid.

Dit “Verreke” wat na ruim 6 weken fieësten toe is aan de broodnodige rust zal op een ludieke manier terug naar de “stal”worden gebracht  door onze Jeugd Prins Stan de Ieërste  en Prins Leon de Ieërste,daarbij geassisteerd door hun adjudanten. Daarna zal men zich weer in de zoveelste polonaise storten van dit seizoen .Langzaam maar zeker komt ook hier een einde aan en zal men afscheid moeten gaan nemen van de jeugdraad van Elf. Niet veel later is de eer te beurt aan onze jeugd Prins Stan en ook onze grote Prins Leon ontkomt niet aan de abdicatie.

Een ding is zeker,  ze kunnen alle twee terugblikken op een geweldig vastelaovundj seizoen 2012.

Wil je meer weten hoe deze geweldig nieuwe avond gaat verlopen? Kom dan gewoon kijken op onze laatste activiteit van het seizoen, het “Ballonnen Knalle Bal”. Ook nu weer is de entree GRATIS en vind deze activiteit plaats in ons altijd gezellige feestpaleis Buurtcentrum Moesel aan de Christinelaan te Weert. Aanvang  is 17.00 uur

Voor meer info: zie ook onze website www.verkuskop.nl

Advertentie

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s