Midwinterwandeling voor het hele gezin in de Peel.

Peelwandeling met soep en broodjes bakken boven de vuurkorf

Wandelen in een winters landschap is een heerlijke, ontspannen manier om een frisse neus te halen. Als je bovendien start met een stevige kop soep en na afloop broodjes gaat  bakken bij de vuurkorf, dan is zo’n winterwandeling helemaal een feest. De Midwinterwandeling op zondag 29  januari in het nationaal park De Groote Peel biedt zo’n winters buitenarrangement voor het hele gezin. De activiteit start om 13.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname aan de Midwinterwandeling kost € 12,50 voor volwassenen en  € 7,50 voor kinderen (van 4 t/m 12 jaar). Opgave is noodzakelijk op: 0495 – 641 497.  

Ook in de winter kun je heerlijk wandelen in het nationaal park De Groote Peel. In dit uitgestrekte natuurgebied hebben wind en weer weliswaar vrij spel, maar met een warme jas, muts, sjaal en stevige schoenen aan kun je de elementen vast en zeker trotseren. Bovendien gaan we tijdens deze winterwandeling van zes kilometer stevig doorstappen.  De route gaat over knuppelbruggen en peelbanen en komt langs een vogelkijkhut en uitkijktoren. Vanuit de toren kun je het  gebied goed overzien en bovendien van een moment stilte genieten. De Peelgidsen die deze excursie begeleiden vertellen bijzonderheden over het gebied maar springen ook in op dingen die spontaan gebeuren. Daarnaast is er is ook veel aandacht voor natuurbeleving. Op een speelse manier worden er tijdens de wandeling een aantal belevingsopdrachten gedaan. Daarbij worden  de zintuigen optimaal geprikkeld en waarschijnlijk ook veel plezier gemaakt. Een heerlijke wintermiddag in de Peel voor jong en oud.

Deelnemers starten bij aankomst  in het Buitencentrum met een kop erwtensoep met brood en ham. Na afloop van de wandeling brandt de vuurkorf en kunnen de deelnemers zich lekker warmen met een beker dampende chocolademelk. Boven het vuur worden er broodjes gebakken met worst. Kinderen krijgen bovendien een leuke herinnering mee naar huis.  

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s