Haardhoutdag bij Buitencentrum De Pelen

Houtverkoop en leuke activiteiten voor het hele gezin

Staatsbosbeheer roept de maand februari uit tot Haardhoutmaand. De meeste mensen met een open haard of houtkachel hebben de afgelopen winter hun voorraad haardhout zien slinken en er is behoefte aan nieuw hout. Staatsbosbeheer voorziet graag in deze behoefte en verkoopt op verschillende locaties haardhout uit Nederlandse bossen. Ook bij Buitencentrum De Pelen in Ospel is er een Haardhoutdag. Op zondag 5 februari vanaf 11.00 uur wordt er niet alleen hout verkocht, er zijn ook leuke activiteiten voor gezinnen met kinderen.  De voorraad hout is beperkt dus vooraf reserveren is noodzakelijk. Het Buitencentrum ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Verkoop hout en activiteiten bij BC De Pelen

De haardhoutdag op zondag 5 februari bij Buitencentrum De Pelen biedt winterse gezelligheid en voor elk wat wils. Er wordt hout verkocht  en er zijn leuke activiteiten voor gezinnen. Zo kunnen kinderen voor € 7,50 een nestkastje timmeren en  samen met hun (groot)ouders een leuke speurtocht in het nationaal park De Groote Peel lopen. Daarbij is ook nog een prijs te winnen! Bovendien brandt de vuurkorf , worden er broodjes gebakken en is er koffie, thee of warme chocolademelk voor de liefhebber.  

Er wordt overwegend essenhout aangeboden in stammen van twee meter. Dit hout is in oktober/november 2011 geoogst. Het zal de komende maanden dus nog moeten drogen. Het voordeel van essenhout is dat het snel droogt en goed brandt. Het hout kost € 2,50 per stammetje. Er gaan ongeveer 22 stammen in een kuub en dat kost dus € 55,-.

Let op: de voorraad hout is beperkt, dus vooraf reserveren is noodzakelijk. Dat kan door een mail te sturen naar: m.vaes@staatsbosbeheer.nl . U krijgt een reserveringsnummer en tijd waarop u het gereserveerde hout op zondag 5 februari kunt ophalen. Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospel en is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Kijk voor meer informatie en een routebeschrijving op: http://www.staatsbosbeheer.nl  of neem contact op met: 0495 – 641 497.

Bosbeheer

Staatsbosbeheer heeft altijd hout geoogst vanuit professioneel bosbeheer en daarmee tevens inkomsten gegenereerd. De opbrengsten van hout worden gebruikt om het natuurbeheer wat Staatsbosbeheer doet mede te financieren. De verkoop van haardhout maakt hier deel van uit.

Van de ruim 90.000 hectare Nederlands bos die Staatsbosbeheer beheert is circa een derde natuurbos waar de natuurlijke processen voorop staan en dood hout zoveel mogelijk blijft liggen als bron voor nieuw leven. Ongeveer tweederde is multifunctioneel bos, wat beheerd wordt met verschillende doelen. Eén daarvan is het oogsten van hout. Het overgrote deel van het hout dat Staatsbosbeheer oogst uit de Nederlandse bossen wordt industrieel verwerkt. Bijvoorbeeld tot meubels en tuinhuisjes, maar ook als biobrandstof en voor de productie van pallets voor de (inter)nationale handel. Al het hout van Staatsbosbeheer is natuurlijk FSC-gecertificeerd. 

Naar buiten bij Staatsbosbeheer. Bij Staatsbosbeheer beheren we alle soorten natuur die je vindt in Nederland. Maar we doen meer dan dat: we nodigen ook zoveel mogelijk mensen uit om daarvan te genieten. Buiten is voor iedereen en er is elke dag wat te beleven. Meer weten? http://www.staatsbosbeheer.nl   

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s