Verhalenuurtje in het Buitencentrum De Pelen.

Nationale voorleesdagen ook bij Staatsbosbeheer  

Veel kleuters houden van voorlezen en zeker als het verhaal over dieren gaat. Daarom houdt Staatsbosbeheer op woensdag 18 en 25 januari een voorleesuurtje in het Buitencentrum De Pelen.  Papa’s, mama’s, oma’s, opa’s en de oppas zijn natuurlijk ook welkom.  De deelnemers gaan na afloop van het verhaal ook  naar buiten voor een korte wandeling. Zorg dus voor warme kleren en schoenen die vies mogen worden. Het verhalenuurtje start op beide dagen om 14.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 2,50 per persoon en opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.

Voorlezen is een leuke manier om jonge kinderen iets te vertellen over de natuur. Spannende, ontroerende en grappige verhalen over dieren waarin ‘dieren net zo zijn als mensen’ spreken kinderen het meeste aan. In  zo’n verhaal kun je op een speelse manier iets vertellen over de leefwijze van dieren zonder dat het meteen te belerend wordt. Tijdens het Voorleesuurtje op woensdag 18 en 25 januari wordt zo’n dierenverhaal vertelt. Het verhaal gaat over een konijn en zijn vriendje egel. Konijn vindt het maar niks dat zijn speelkameraadje de hele winter slaapt en niet met hem wil spelen. Hij kan dan ook niet wachten tot het weer warmer wordt.

Door het  verhaal krijgen de kinderen een beeld van het verschijnsel winterslaap en komen ze er achter dat niet alle dieren in de winter slapen. Maar om de natuur te ontdekken en te ervaren moet je natuurlijk ook naar buiten gaan. De deelnemers aan het verhalenuurtje hoeven dus niet alleen maar stil te zitten en te luisteren. Samen met een gids maken ze een korte wandeling in De Groote Peel. Daar zullen ze ontdekken wat  er echt in de natuur gebeurt als het winter is.

Met het verhalenuurtje sluit Staatsbosbeheer aan bij de activiteiten die in het kader van de Nationale Voorleesdagen van 18 t/m 28 januari gehouden worden.

Seizoensverhalen op website Staatsbosbeheer

Het verhaal ‘Als het warmer wordt’ is één van de vier seizoensverhalen die geschreven zijn door Marijke Vaes, medewerker van Buitencentrum De Pelen. De verhalen zijn geïllustreerd  met grappige plaatjes en als PDF te downloaden via de kinderpagina van Staatsbosbeheer: www.buitengidsvoorkids.nl

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00. Voor meer informatie, een activiteitenoverzicht en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of

 www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s