Langste Snertwandeling van Nederland ook in de Pelen.

Drie verschillende afstanden te lopen

Op zondag 15 januari 2012 opent Staatsbosbeheer het Snel-weer-naar-binnen-seizoen, de winter bij Staatsbosbeheer. Op vijftien locaties in het land kun je dan deelnemen aan snertwandelingen. De lengte verschilt maar bij elkaar vormen ze De Langste Snertwandeling van Nederland. Vanuit het Buitencentrum De Pelen zijn begeleide excursies van zes en van twaalf kilometer mogelijk en in de Mariapeel wordt zeven kilometer gelopen.

Wandelen in een winters landschap is een heerlijke, ontspannen manier om een frisse neus te halen. Zeker in een weids en stil natuurgebied als de Peel waar wind en weer vrij spel hebben tussen de kale bomen en over het vlakke land. Al is het koud of regent het, met een warme jas, muts, sjaal en stoere schoenen of laarzen aan kun je de elementen toch trotseren.

Zo’n  weer en wind winterwandeling is natuurlijk extra aantrekkelijk als je weet dat er na afloop een geurige kop snert met spek op je te wachten staat. Vanuit het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) in Ospel kun je op zondag 15 januari deelnemen aan zo’n snertwandeling.  Er zijn drie afstanden in twee verschillende peelgebieden mogelijk. Ze zijn een deel van de Langste Snertwandeling van Nederland. De excursies in het nationaal park De Groote Peel zijn zes en twaalf kilometer lang en starten om 11.00 uur bij het Buitencentrum aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk. Vanaf het voormalige Biologische Station aan de Koolweg 36a in Helenaveen start, ook om 11.00 uur, een wandeling van zeven kilometer in de Mariapeel. De excursies staan onder begeleiding van gidsen die de deelnemers de mooiste plekjes van deze Peelparels laten zien.

Deelname kost € 12,50 voor volwassenen en  € 10,- voor kinderen. Deelnemers krijgen halverwege de wandeling een kop warme chocolademelk met iets lekkers en na afloop een stevige kop erwtensoep met brood en spek. Aanmelden is gewenst en kan bij het Buitencentrum op nummer: 0495 – 641 497.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s