Activiteitenagenda voor Kunst – O – Foon van zondag 8 januari a.s. live vanuit ‘De Beatrix’.

Zoals gewoonlijk is de uitzending van 11.00 – 12.00 uur gewoon toegankelijk voor publiek en te beluisteren via WeertFM 107.5 in de ether.

Na een korte onderbreking Cultureel Café met deze keer lekkere taart proeven en alles te weten komen over allergie vrij bakken. Slow coffee een nieuwe trent met de nodige variatie op ons Hollands Bakkie.

Piet Poell en Paul Sterk met columns en bijdragen uit eigen werk.

Karsten Belt speelt op saxofoon o.m. Hallelujah van Leonard Cohen, Human van Brandon Flowers, Warwick Avenue van Duffy en Pantomime van James Cumow.

En natuurlijk gezellig keuvelen met de aanwezige artiesten, schrijvers en ambachtslieden.

CULTUURAGENDA ‘KUNST-O-FOON

Zondag 8 januari 11.30u Groenewoud kerk

Op zondag 8 januari wordt door stedelijke harmonie St. Antonius het traditionele Nieuwjaarsconcert uitgevoerd. Het concert vindt plaats in de voormalige Groenewoud kerk aan de Maaslandlaan 65 en bestaat uit optredens van de percussiegroep o.l.v. Patrick Vlassak, het opleidingsorkest en het harmonieorkest beide o.l.v. Tjeu Snoek. De aanvang is 11.30u en de toegang is gratis.

Zondag 8 januari | 14:00 uur in Munttheater

Kerkelijke harmonie St. Joseph 1880 – Nieuwjaarsconcert 2012

Een uitgelezen mogelijkheid om het nieuwe jaar muzikaal te beginnen. De Kerkelijke Harmonie St.-Joseph 1880 is een gerenommeerde vereniging met een top harmonieorkest, een excellent Percussionensemble en een veelbelovend Jeugd- en Opleidingsorkest. Drie belangrijke kenmerken: kwaliteit, muzikaliteit en variëteit in een sfeervolle en gezellige ambiance.

Prijs regulier:€ 12,50

Zondag 8 januari 14.30u ‘Weertenaren in stereo’ in Galerie Weert

Stereo-miniportretten (3D) uit 1977

Fotografie van Jac Vanderfeesten

8 januari t/m 12 februari 2012

Opening 8 januari 14:30 uur

3D is hot. De benaming 3D-fotografie staat voor 3-dimensionale fotografie. 3D-fotografie wordt gebruikt voor verschillende vormen van fotografie. Een van deze vormen is stereofotografie.

Jac Vanderfeesten heeft een tentoonstelling gemaakt van portretten in stereo. Uitgangspunt van de opnamen zijn zwart-wit mini-portretten van Weertenaren uit 1977.

Donderdag 12 januari | 20:00 uur in Munttheater

VV de Rogstaekers – Boonte aovendj

De Boonte Aovendje van V.V. De Rogstaekers staan al jaren garant voor een avond vol lol, humor en satire op hoog niveau. Een betere start van de Vastelaovendj in Weert is niet denkbaar! De kenners weten dat de verschillende sketches elkaar in rap tempo afwisselen waarbij de lachtranen u letterlijk over de wangen rollen.

Prijs regulier:€ 16

Zondag 15 januari bij Galerie Rick aan het Collegeplein

Opening expositie Boisson breed in Beeld XXV

Een jubileum! Voor de 25ste keer organiseert Galerie Rick aan Collegeplein5 inWeert de expositie ‘Boisson breed in Beeld’. Het is een expositie van amateurkunstenaars die afgelopen jaar hebben deelgenomen aan werkweken georganiseerd door de regionaal bekende beeldend kunstenaars en Rick’s (voormalige) docenten Yvonne Schroeten en Renier Vaessen. De tentoongestelde getekende en geschilderde werkstukken zijn gemaakt rondom Château de Boisson in Zuid-Frankrijk. Op zondag 15 januari aanstaande om 15.00 uur zal deze bijzondere jubileumtentoonstelling worden geopend: Boisson breed in Beeld XXV. De tentoonstelling loopt tot en met 15 februari en is te bezichtigen op maandag tot en met vrijdag en op zondag van 14.00 tot 17.00 uur. U bent van harte welkom!

Zondag 15 januari in de concertzaal van Rick aan de Beekstraat

Nieuwjaarsconcert Seniorenorkest Rick ism Mannenkoor Swartbroek

11.00 – 13.00 uur

Concertzaal Rick, Beekstraat 27 Weert

Zaterdag 21 januari in MC de Bosuil

Physical Graffiti – The Ultimate Led Zeppelin Experience

Physical Graffiti is dé Led Zeppelin tribute band. De band maakt al 15 jaar furore in Nederland en Duitsland, maar de laatste jaren gaat het ook hard in de rest van Europa. Door de toevoeging van Andrew Elt (oud zanger van o.a. Sleeze Beez) heeft de band een frontman die in de schaduw mag staan van Plant himself. Onlangs deelde de band nog het podium met niemand meer dan de rockers van Status Quo. De bezoekers die daarbij aanwezig waren weten het; Dit is het neusje van de zalm wanneer het gaat om een Led Zeppelin tribute!

Physical Graffiti is de beste manier om nog eens écht te genieten van de klassiekers van Led Zeppelin!

Voorverkoopprijs (*): €12,00

Entreeprijs: €14,00  Deuren open: 20.00u Aanvang: 21.00u

 

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s