11 x 11 x 11 Alaaf in het Munttheater te Weert.

Van 11 januari tot 11 maart 2012 exposeren 11 kunstenaars met een verstandelijke beperking in het Munttheater in Weert. Hun werken zijn geïnspireerd op het thema Carnaval.

De kunstenaars zijn allen werkzaam bij een van de vijf Ateliers van Daelzicht, een grote Limburgse zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking. Atelier de Snuffeltèr, gevestigd in de Weertse binnenstad, zal zeer waarschijnlijk de meeste bekendheid genieten bij de Weertenaren.

De opening van de expositie in de theater foyer zal woensdagmiddag 11 januari om 13.00 verricht worden door wethouder Coolen. Een aantal kunstenaars zullen persoonlijk aanwezig zijn. De expositie is te bezoeken tijdens de reguliere openingstijden van de Uitbalie, van dinsdag t/m vrijdag van 12.30 tot 17.00 uur en op zaterdag van 11.00 tot 16.00 uur.

De Daelzicht Ateliers bieden een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking die zich kunstzinnig willen uiten en ontwikkelen. Voorop staat steeds dat het kunstenaarschap hen een volwaardige vorm van werk biedt waarbij hun eigen kwaliteiten en niet de beperking centraal staat. De kunstenaars vinden een manier om zich te uiten door kunstgerelateerde werkzaamheden;  ze ontwikkelen hun creativiteit en technieken, beleven plezier in wat ze doen en krijgen volop waardering voor hun werk.

Het gezamenlijke resultaat van de 5 Daelzicht Ateliers vormt net als de kunstenaars een kleurrijk en breed pallet; vrolijke en kleurrijke werken die de toeschouwer zullen laten genieten, de kunst laten beleven en verbazen doordat het werk met hart en ziel tot stand is gekomen.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s