Ga ook in het nieuwe jaar naar buiten!

Tweede week kerstvakantie vol gezinsactiviteiten bij BC De Pelen   

Het nieuwe jaar begint goed met een hele week vol activiteiten in het nationaal park De Groote Peel. Vanuit het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) zijn er ook in de tweede week van de Kerstvakantie volop mogelijkheden om de natuur te beleven. Dus jas aan, muts op en naar het Buitencentrum! Voor meer informatie en aanmelden: 0495 – 641 497. Het Buitencentrum De Pelen ligt aan de Moostdijk 15 te Ospeldijk.

ls de feestdagen achter de rug zijn en alles weer ‘normaal’ is komt bij veel mensen het naar buitengevoel weer naar boven. Soms is die drang om naar buiten te gaan en te bewegen ook geïnspireerd op goede voornemens. Na het genieten van al het lekkers tijdens het Kerst- en nieuwjaarsfeest komt vaak de behoefte om nu eindelijk die overtollige kilo’s eens te lijf te gaan. Bovendien zijn de donkerste dagen voorbij en durven we al heel voorzichtig uit te kijken naar het voorjaar. Naar buiten dus!

Staatsbosbeheer springt in op die behoefte om naar buiten te gaan en biedt vanuit het Buitencentrum De Pelen tal van activiteiten voor jong en oud. Er zijn wandelingen en ontdekroutes uitgezet en er worden activiteiten met een gids georganiseerd. Ook tijdens de tweede week van de Kerstvakantie is er weer een gevarieerd vakantieprogramma met voor elk wat wils.

Voor gezinnen met kinderen zijn er verschillende Peel Ontdektochten. Op dinsdag 3 januari ontdek je welke dieren er in de winter slapen en kun je voor de wakkere vogels een meterslange pindaslinger rijgen. Op donderdag 5 januari komen jonge speurneuzen aan hun trekken. Gewapend met een loep en zoekkaart gaan ze speuren naar sporen en na afloop forensisch onderzoek doen op een uilenbal. De ontdektochten staan onder begeleiding van een Peelgids en starten om 11.00 uur en om 13.00 uur. Deelname kost € 5,- voor volwassenen en € 2,50 voor kinderen en dat is inclusief een zoekkaart.

Op woensdag 4 januari is er vooral binnenpret te beleven in het Buitencentrum. Tussen 13.00 uur en 16.00 uur kunnen kinderen dan een stevig houten nestkastje of voederhuisje timmeren en uilenballen pluizen. Deelname kost € 10,- per kind voor een nestkastje of voederhuisje en € 1,50 voor uilenballen pluizen. Natuurlijk zijn (groot)ouders van harte welkom.

Startpunt Buitencentrum De Pelen  

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. BC De Pelen is in de kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het Buitencentrum gesloten.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s