Wandel het jaar uit met Staatsbosbeheer!

Eindejaarswandeling is afsluiter activiteitenjaar in De Groote Peel  

Sluit het jaar af in de prachtige natuur van het nationaal park De Groote Peel. Traditiegetrouw staat daar op de laatste dag van het jaar een Eindejaarswandeling op het programma. De wandeling is twaalf kilometer lang en staat onder begeleiding van een Peelgids. Deelname kost € 9,- per persoon en dat is inclusief een peelneut en een stevige kop soep. Deelnemers lunchen in het open veld, dus dienen voor een eigen lunchpakket te zorgen. Starten op zaterdag 31 december om 11.00 uur bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Opgave vooraf is gewenst op nummer: 0495 – 641 497.  

 Wie zich in alle rust wil voorbereiden op het  oudejaarsfeest kan in De Groote Peel zijn hart ophalen. Voordat het vuurwerk losbarst en de kurken knallen kun je nog uren lang, heerlijk relaxed door de natuur struinen. De Eindejaarswandeling duurt ongeveer drie uur en biedt genoeg tijd en ruimte om je gedachten de vrije loop te laten en te ontspannen. Het is daardoor zeker een ideale gelegenheid  om goede voornemens te maken voor 2012. Of om gebeurtenissen van het afgelopen jaar de revue te laten passeren en, samen met de andere wandelaars, herinneringen op te halen. Samen wandelen en genieten van de weidsheid en unieke sfeer in een winterse Peel schept vaak een band. Daarom komt halverwege de excursie de fles met Peelneut tevoorschijn en wordt er alvast geklonken op het nieuwe jaar. Om na deze winterwandeling weer lekker warm te worden staat er na afloop, dat is zo rond 14.00 uur, in het Buitencentrum De Pelen een geurige kop soep voor de deelnemers klaar.

Vanwege het open landschap in dit weidse hoogveengebied hebben weer en wind vrij spel. Bovendien kunnen de paden soms modderig zijn. Zorg dus voor warme kleding en stevige, waterdichte schoenen. Denk ook aan een lunchpakket en eventueel warm drinken om mee te nemen.

Activiteitenprogramma 2012

Het einde van het jaar is in zicht en daarmee komt er ook een eind aan een jaar vol activiteiten in het nationaal park De Groote Peel. Duizenden mensen gingen met een Peelgids op excursie of ontdektocht en hebben zo op een unieke manier de Peel leren kennen. Ook in 2012 is er weer een verrassend en veelzijdig programma met tal van activiteiten voor jong en oud. Meer informatie op www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl. Of neem telefonisch contact op met het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven): 0495 – 641 497.

Het Buitencentrum is tijdens de Kerstvakantie op maandag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het bezoekerscentrum gesloten.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s