Vanavond samen struinen in het donker en ontsnappen aan de Kerststress.

Winteravondwandeling in het nationaal park De Groote Peel

Wie even wil ontsnappen aan alle Kerststress kan op vrijdag 23 december deelnemen aan een Winteravondwandeling in het nationaal park De Groote Peel. Lekker los van alle hectiek en samen struinen in het donker is een ontspannen manier om te onthaasten en de batterij weer op te laden. De wandeling staat onder begeleiding van Peelgidsen en start om 19.00 bij Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 4,- per persoon en dat is inclusief een warm drankje na afloop. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

De dagen voor Kerst zijn vaak hectisch en druk. Laatste loodjes en kerstborrels op het werk, cadeautjes kopen voor vrienden en familie en last but not least op zoek naar het perfecte kerstmenu. Soms zou je bijna vergeten waar het om draait in deze tijd en dat is gezelligheid en samen zijn. Gelukkig zijn er nog genoeg activiteiten te bedenken die aan beide criteria voldoen. Samen wandelen in de natuur is daar een goed voorbeeld van.  Extra gezellig en sfeervol is het om samen te wandelen in het donker.

Als het licht uitgaat in de natuur wordt altijd een beetje spannend. Vanuit hun hol of schuilplaats komen, als donkere geesten in de nacht, de nachtdieren zoals uilen en vleermuizen tevoorschijn. Dieren die, omdat je ze overdag niet ziet, een magische en mysterieus imago hebben. Dieren die hun zintuigen ook helemaal hebben aangepast aan het leven en jagen in het donker. Dat aanpassen van de zintuigen gebeurt ook bij mensen die ’s avonds op pad gaan. Tijdens de Winteravondwandeling op vrijdag 23 december kun je dat ook ervaren. Door het ontbreken van licht, staan zintuigen als gehoor en tast op scherp en zelfs de ogen passen zich uiteindelijk aan het donker aan. De Peelgidsen, die de wandeling begeleiden, doen ook een paar opdrachten om de zintuigen te prikkelen en de natuurbeleving nog versterken. Zelfs na afloop van de wandeling wanneer het zintuig ‘smaak’ geprikkeld wordt met een heerlijke warm drankje. De wandeling is ongeveer drie kilometer lang en zal 1,5 tot 2 uur duren en is dus geschikt voor jong en oud.

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen is de toegangspoort van het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is in de Kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een routebeschrijving en een activiteitenoverzicht: http://www.staatsbosbeheer.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s