Ga in de kerstvakantie naar buiten!

Vakantieprogramma vol gezinsactiviteiten bij De Pelen   

Ook in de kerstvakantie is er veel te beleven in het nationaal park De Groote Peel. Speuren naar sporen, voederhuisje timmeren of op zoek naar dieren in de winter, er is voor elk wat wils. Dus jas aan, muts op en naar buiten! Alle activiteiten starten bij het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Voor meer informatie en aanmelden: 0495 – 641 497 of kijk op de website: http://www.np-degrootepeel.nl

Op zoek naar een actieve invulling voor in de Kerstvakantie? Dan is een bezoek aan het nationaal park De Groote Peel een goede keuze. Je kunt er uren lang wandelen en genieten van de unieke natuurbeleving die dit weidse en uitgestrekte landschap biedt. Of meedoen met een begeleide activiteit waarbij je op een actieve en verrassende manier de natuur ontdekt. Maar het leuke is natuurlijk dat je niet hoeft te kiezen, de kerstvakantie duurt twee weken en is dus lang genoeg om het gewoon allemaal te doen!

Staatsbosbeheer biedt in de kerstvakantie vanuit het Buitencentrum De Pelen een aantal georganiseerde activiteiten voor jong en oud. Zo zijn er op dinsdag 27 december Peel Ontdektochten waarin je kunt speuren naar sporen en uilenballen pluizen en ontdek je op donderdag 29 december welke dieren een winterslaap houden en kun je vervolgens meterslange pindaslingers rijgen. Beide ontdektochten staan onder begeleiding van Peelgidsen en starten om 11.00 uur en om 14.00 uur. Deelname kost € 2,50 per persoon. De tochten zijn vooral geschikt voor gezinnen met kinderen in de basisschoolleeftijd. Op woensdag 28 december om 14.00 uur worden er voederhuisjes getimmerd. Deelname kost € 10,- voor kinderen en (groot)ouders kunnen gratis meedoen. Wie liever op eigen houtje en zonder gids  het gebied wil verkennen kan bij de balie van het Buitencentrum een Doe- en Ontdektas huren. Dus: geen excuus meer om binnen te blijven want er is genoeg reden om naar Buiten te gaan!

Startpunt Buitencentrum De Pelen  

Het Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. BC De Pelen is in de kerstvakantie geopend op maandag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Op 1ste Kerstdag en op Nieuwjaarsdag is het Buitencentrum gesloten.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s