Sttt …. slapende dieren in de Peel!

Wakkere gezinstocht over winterslaap vanaf het Buitencentrum

Op je tenen lopen hoeft niet en doodstil zijn evenmin. Wie wil ontdekken welke dieren in de winter slapen kan ook gewoon meedoen met de Peel Ontdektocht Winterslaap op zondag 18 december. Deze gezinstocht in het nationaal park De Groote Peel start om 11.00 uur bij de balie van het Buitencentrum de Pelen (Mijl op Zeven) aan de Moostdijk 15 te Ospel. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

In de winter lijkt het maar een dooie boel in de De Groote Peel. Maar niets is minder waar! Want ook in dit seizoen van sneeuw en ijs is er veel te zien en beleven in de natuur. Natuurlijk is het even wennen na alle kleurenpracht van de herfst, maar ook een kale boom heeft zo zijn charme. De zwiepende en grillige takken afgetekend tegen een donkere lucht horen bij de winter en zijn dan ook het perfecte decor tijdens een frisse winterwandeling. Het mooiste is natuurlijk als die kale takken bedekt zijn met rijp of sneeuw. Gelukkig hebben we de afgelopen jaren vaak kunnen genieten van die typische winterse taferelen en weten we weer hoe bijzonder sfeervol winter kan zijn.

Maar Koning Winter brengt niet alleen sfeer, hij zit  ook veel verrassingen en ontdekkingen. Zo is er bijvoorbeeld het ‘geheimzinnige’ fenomeen winterslaap. Want wat gebeurt er nou precies met alle dieren die in dit kale, koude kikkerlandje de winter door moeten komen? Leggen ze allemaal het bijltje er bij neer en liggen ze te slapen of  zijn er ook doorgewinterde dieren die niet koud of warm worden van -10 C? En wat hebben wij te bieden aan die vreemde vogels die vanuit het noorden naar onze contreien komen omdat ze de Peelstreek als  dé ideale overwinterplek zien? Tijdens de Peel Ontdektocht op zondag 18 december gaan we op zoek naar een antwoord op die vragen en ontdekken we de dieren in de winter. Na afloop gaan we snel weer naar binnen en kunnen de deelnemers pinda’s rijgen voor de vogeltjes in de tuin. 

Buitencentrum De Pelen (Mijl op Zeven)

Het Buitencentrum De Pelen (voormalig Mijl op Zeven) is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel.. Hier starten alle activiteiten. Het Buitencentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 en in de kerstvakantie ook op maandag. Voor meer informatie, een activiteitenoverzicht en routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s