Projectmailartbooks met nieuwe expositie in KunstPostWychen.

Toen ik het toevallig tegen kwam op internet was ik er meteen enthousiast over. Het Projectmailartbooks van Ed Hanssen is gestoeld op een simpel principe.

‘De kunstenaar’ schrijft hem aan over mail en ontvangt per post een simpel boekje van inpakpaper ter inspiratie. Dit kan hij dan vervolgens geheel gestalte geven naar eigen inzicht en gevoel.

Als tegenprestatie stuurt Ed een retourboekje ‘Brainrain’ terug. De naam ‘Brainrain’ is niet zo vreemd gekozen in dit verband, want Ed heeft er inmiddels zijn handen vol aan.

Op zijn site http://www.projectmailartbooks.com zie je waarom. Maar liefst 22 groepen met boekjes van kunstenaars staan er te pronken.

De boekjes worden ook tentoongesteld in exposities en natuurlijk heb ik hem ook weten te strikken voor Weert. Hij zal dan ook in het voorjaar in onze uitzending van Kunst – O – Foon en het cultureel café verschijnen. De locatie zal het Munttheater worden waar dan ook tevens een expositie ingericht gaat worden.

Dan zal hij ook vertellen hoe dit alles begonnen is, want om heel eerlijk te zijn ook hij is geïnspireerd door een andere kunstenaar. Deze is ooit voor het internettijdperk een project begonnen met dezelfde strekking en heeft nu zelfs boekjes in zijn bezit met werk van Sol LeWitt.

Zelf ga ik natuurlijk ook een boekje terugsturen, want dat ik onderdeel ga uitmaken van een illuster gezelschap dat staat als een paal boven water.

Voor diegenen die al een voorproefje willen zien bezoek zijn site of ga een kijkje nemen KunstPostWijchen vanaf 2 december a.s.  http://kunstpostwijchen.webklik.nl/page/homepage

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

2 reacties op Projectmailartbooks met nieuwe expositie in KunstPostWychen.

  1. Wat een leuk stuk over Projectmailartbooks Anki en wat een eer dat je mijn logo hebt uitgekozen voor het plaatje bij de tekst 🙂 Het is zo’n grappig project en heerlijk om aan mee te mogen doen!
    Op mijn blog heb ik er ook een stukje over geschreven: http://www.mevrouwjanszen.nl
    Vriendelijke groet, Liesbeth Janszen

  2. Ed Hanssen zegt:

    Hoi Anki, Dank je wel voor de reclame. Het ziet er strak uit!!!! Compliment. Ik kijk uit naar het boekje en zeer zeker ook naar het voorjaar in Weert!!! Helemaal TOP!!!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s