Helmi Coenders knipoogt naar de kunst in Kunstcentrum Weert.

In de reeks exposities op de eerste zondag van de maand laat Helmi Coenders zowel op 4 als op 11 december haar ‘Interessante Kunstwerkjes’ bewonderen.

“Je bent bevoorrecht als je plezier hebt in dat wat je doet en als je creatief kan zijn”. Toch is het niet alleen maar leuk bezig zijn. Helmi heeft een passie voor haar werk en stort zich daar volledig op. Ze ontwerpt op een stilistische manier. Ze gaat van alles verzamelen, zoals plaatjes, foto’s, teksten en materialen. Wat Helmi verzamelt is altijd teveel maar dat moet ook, want dan is het noodzakelijk keuzes te maken . Overbodige gedachten en ideeën legt ze aan de kant. Wat is zin en wat is onzin?  Ze moet als ontwerpster (en als docent) orde brengen in die chaos want anders bereikt ze haar doel niet. Ze realiseert zich dat het moeilijk is om nieuw of vernieuwend te zijn, maar kan zich er ook bij neerleggen dat alles ook al een keer bedacht en gedaan is. Helmi geniet ervan om van niets iets te maken met als eindresultaat  “Interessante Kunstwerkjes. “Soms is het kunst maar vaak ook iets met een knipoog naar de kunst”.

Na een grafische opleiding en aansluitend ABK Maastricht afdeling Modevormgeving en een didactische bijscholing voor beeldende kunstenaars, was Helmi vervolgens werkzaam als coloriste en dessinontwerpster bij een textieldrukkerij. Thans richt zij zich op freelance werkzaamheden, mode- dessinontwerp en styling. Sinds 2000 is zij parttime verbonden aan Rick, als docente textiel en jeugdateliers beeldende vorming en werkzaam in de steunfunctie onderwijs.

De expositie is op beide zondagen open van 11 tot 17 uur en de kunstenaar is zelf aanwezig. Toegang gratis.

Zie ook www.helmicoenders.nl en http://helmicoenders.blogspot.com/

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst en getagged met , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Een reactie op Helmi Coenders knipoogt naar de kunst in Kunstcentrum Weert.

  1. Hoi Anki, je laat er geen gras over groeien. Dankjewel en tot ziens!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s