Activiteitenagenda ‘Kunst – O – Foon’ voor de maand November.

Zo 13 november

Vanmiddag om 14.00 uur zal de Sint met al zijn pieten weer met zijn schip de Spanje aanmeren aan de Minderbroederslaan te Weert. Via een route door de stad op zijn schimmel, zal hij voor het eerst door de nieuwe burgemeester van Weert, Dhr. J. Heijmans ontvangen worden bij het Jacob van Horne Museum op de Markt.

 Zo 13 november 2011

Verder vanmiddig oeëpentj Vorst Jan same mét de lede van Stadsvastelaovendjvereiniging de Rogstaekers ‘t vastelaovendj-sezoên 2011-2012. De Rog, ‘t symbool van de Wieërter vastelaovendj, zal in ‘t fíeëstpaviljoen oppe Nowwe Mêrrentj waere binnegedrage. Aansloêtendj és ‘t Lidjesfestival mét de verkeezing van ‘t vastelaovendjlidje 2012. Welk lidje weurtj de opvolger van “Vae veere zi-j aan zi-j” van vuuërig jaor, gezoonge doeër Ronald en Carien Moonen. De Wieërter vastelaovendj-schlager 2012 weurtj gekoeëze uut 11 lidjes. Onger de inzenders vanne lidjes en de uutveurendje artieste zitte weer ‘n aantal vertrawdje, mer ouch e paar now gezichte. De lidjes waere live gezoonge en begelédj doeër de Copperband Moorland. As bezeuker kujje mét ’n stumkaart, same mét ‘ne vakjury, bepaole welk lidje zal winne. Tösse de twieë lidjesblokke in en na afloûp zulle bekindje plaatselike artieste ’t vôlk amezieëre. De prizzentasie van ‘t Lidjesfestival és inne vertrawdje hang van Monique Meulendijks-van den Brandt en Anton Moonen. De Nowwe Mêrrentj weurtj e vastelaovendjplein, komplieët mét fieësttênt, e podium en alle vörzeeninge, zoeëdet de bezeukers ‘t Lidjesfestival beej alle waer in ‘n komfortabel sfeer kunne mejmake. ’t Begîn van de middag és um 14.00 oor en zal um 18.00 oor waere aafgesloeëte.

 Za 19 november | 20:00 uur

Ter nagedachtenis van de in 2010 overleden muziekleraar Frans van der Heijden, brengen Philips van Horne Scholengemeenschap in samenwerking met het Weerter koor The Streetsingers een doorsnede van zijn omvangrijke musicaloeuvre, dat hij vanaf de jaren zestig voor zowel het Philips van Horne als het Bisschoppelijk College schreef. In een vrolijke, kleurrijke voorstelling kunt u genieten van artiesten uit de tijd van de musicals zelf, maar ook van hedendaagse bands, aangevuld met koorzang van The Streetsingers. Prijs regulier:€ 10

Za 19 november 2011

“Na een spetterende en zeer geslaagd optreden van deze band in de herfst van 2010 MOESTEN we ze gewoon weer terughalen!”

Het in 2001 opgerichte Gare du Nord is met hun mix van jazz, blues en soul sinds 2007 uitgegroeid tot een vaste waarde in de Nederlandse muziekwereld. In dat jaar brak de band door naar het brede publiek met het album Sex ‘n’ Jazz, opvallend visueel vormgegeven door mode ontwerpster Marlies Dekkers. Sinds het verschijnen stond het album 100 weken in de albumcharts en leverde goud, platina en vervolgens dubbel-platina op. De sensuele songs van Doc en Inca en de zang en sexy verschijning van de half-Italiaanse diva Dorona Alberti, zullen je hart compleet veroveren. Gare du Nord neemt u vanavond mee op een spannende trip van delta blues, urban jazz en groove dance. Zwoel in de onderbuik en prikkelend om te dansen!

Zo 27 november 2011 te 15:00 uur

Het Vocaal Ensemble Genti uit Weert viert in 2011 haar 25 jarig jubileum! Als bijzonder hoogtepunt van het jaar zal Genti dus op zondag 27 november 2011 te 15:00 uur haar Jubileumconcert organiseren. Het concert zal worden gehouden in de concertzaal van het RICK te Weert (adres: Beekstraat 27). Tijdens dit concert zal het ensemble onder andere het exclusieve werk, genaamd Folk Songs of the Four Seasons van R. Vaughan Williams ten gehore brengen. Dit werk is bijzonder, omdat het in Limburg nog nooit is uitgevoerd en in de afgelopen 25 jaar slechts 2 maal in heel Nederland. Genti zal het werk uitvoeren in samenwerking met het professionele strijkkwintet Musica Eyckensis uit België. Zij nodigen u graag uit om dit unieke concert bij te wonen. U kunt uw kaarten reserveren via: info@genti-weert.nl of tel: 0495-555080. De kaarten kosten € 15,– inclusief een consumptie. Aan de reservering zijn geen kosten verbonden.

Di 29 november | 20:00 uur

Toneelvereniging De Mantel brengt na de succesvolle voorstelling Een kettingreactie van vorig jaar weer een nieuw avondvullend blijspel voor u op de planken van het Munttheater en wel Hanna’s verjaardag. Dit toneelstuk is wederom geschreven door Carin Rosbergen. Zoals u van De Mantel gewend bent zal dit weer een avond vol humor en actie worden. Als u hierbij aanwezig wilt zijn kunt u beter niet te lang wachten met het bestellen van de kaartjes. De afgelopen jaren verliep de verkoop erg voorspoedig. Prijs regulier:€ 7

Kunst – O – Foon is zondag live bij te wonen in cafe zaal de Beatrix, Bassin 11 te weert. De uitzending wordt live uitgezonden tussen 11.00 en 12.00 uur via Weert FM 107.5 in de ether. Herhaling om 19.00 uur dezelfde avond. Via onze site op uitzending gemist, de dagen daarna.

Voor de eerste keer is er een cultureel cafe aan gekoppeld van 13.00 tot 17.00 uur met een verrassend muzikaal programma.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s