Voederhuisje timmeren bij Mijl op Zeven.

Help de vogels de winter door!

Het lijkt nog zo ver weg, maar de winter komt er toch echt aan. En als we de voorspellingen mogen geloven wordt het een strenge winter. Als het echt ‘wintert’ is het bijvoeren van vogels in de tuin een goede zaak. Bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven kunnen kinderen vanaf 6 jaar op woensdag 9 november hun eigen voederhuisje timmeren en zo de vogels de winter doorhelpen. De activiteit start om 14.00 uur bij de balie van het bezoekerscentrum aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 10,- per kind, inclusief materialen. Opgave vooraf is noodzakelijk op nummer: 0495 – 641 497.

Help de vogels de winter door

Als Koning Winter regeert kunnen vogels nog maar weinig natuurlijk voedsel zoals insecten, bessen en zaden vinden. Zeker als er sneeuw ligt of bij langdurige vorst is het  goed om vogels bij te voederen. Het kost onze gevederde vrienden namelijk extra energie om hun lichaamstemperatuur op peil te houden. Vooral ’s nachts, als de temperatuur flink daalt, verliezen ze behoorlijk wat lichaamsvet. Een goed ontbijt is dan belangrijk. Als extra energiebron kunnen er vetbollen, zaden en pinda’s gegeven worden. Maar ook water is ’s winters onmisbaar. Als het hard vriest is geschaafd ijs of sneeuw geschikt. Warm water in een bakje of schaal geven is niet goed. Vogels kunnen zich laten verleiden tot een warm bad en daarna bevriezen.

Het is goed om kinderen al op jonge leeftijd bewust te maken van de natuur en om ze de natuur te laten ontdekken. Vogels voeren is een ideale manier om vogels te observeren in hun natuurlijke omgeving. Bovendien ervaren de kinderen dan ook hoe leuk het is om de natuur een handje te helpen. Om het voeren extra aantrekkelijk en ook een beetje creatief te maken houdt Staatsbosbeheer een knutselmiddag op woensdag 9 november. Kinderen vanaf 6 jaar kunnen dan zelf een voederhuisje timmeren en versieren. De houten plankjes zijn voorgezaagd en de deelnemers kunnen dus snel aan de slag. Peelgidsen van Staatsbosbeheer zorgen voor de begeleiding, maar natuurlijk mogen (groot)ouders ook mee knutselen. Na afloop wordt er een korte wandeling gemaakt in De Groote Peel waarbij de deelnemers ontdekken welk voedsel er in de natuur voor de dieren te vinden is.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot het nationaal park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is geopend op dinsdag t/m zondag van 10.00 tot 17.00 uur. Voor een routebeschrijving: http://www.staatsbosbeheer.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s