Trompettist Eric Vloeimans soleert bij Limburgs Symfonie Orkest in Munttheater Weert.

Op zondag 30 oktober versmelten in het Munttheater twee verschillende muzikale werelden met elkaar: het Limburgs Symfonie Orkest met het orkestrale, de sfeer en emotie die een klassiek orkest kan oproepen vermengd met de improvisatietechnieken van trompettist Eric Vloeimans.

Het Limburgs Symfonie Orkest brengt u onder de naam Symfonic Jazz een verrassend programma op deze zondagmiddag. Naast prachtstukken als La création du monde van Milhaud en A Jazz Symphony van Antheil, hoort u ook de première van Evensong, een stuk van Eric Vloeimans en Martin Fondse, dat speciaal geschreven is voor deze unieke samenwerking. Vloeimans zal in dit stuk soleren naast het Limburgs Symfonie Orkest.

Eric Vloeimans is Nederlands meest vermaarde jazztrompettist. In de internationale jazzmagazines wordt hij vergeleken met grote trompettisten als Wynton Marsalis en Chet Baker. De verschillende klankkleuren en zwoele, emotievolle toon die hij uit zijn trompet weet te halen, maken Vloeimans uniek. Hij is een uitgesproken lyricus, die het avontuur
niet schuwt en moeiteloos schakelt tussen subtiele kamerjazz, vrije improvisatie, wereldmuziek, fusion, funk en dance. Naast spannende optredens, vele albums en muziekprojecten maakt hij ook muziek voor film (o.a. Komt een Vrouw Bij de Dokter) en
televisie. Dit jaar won hij de Gouden Notenkraker voor zijn lopende, hoogwaardige live projecten Gatecrash en Kytecrash.

Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis naar het concert.
Jongeren tot 26 jaar betalen €12,50. De reguliere prijs bedraagt € 29,50. Alle
prijzen zijn inclusief pauzedrankje.

Voor meer informatie, de trailer of het bestellen van
kaarten gaat u naar www.munttheater.nl
of belt u met 0495-513575.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, muziek en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s