De informatie ligt op straat of beter gezegd bij de printservice kom je ook ‘paradijsvogels’ tegen.

Wel grappig eigenlijk, ze zeggen wel eens ‘waar je de aandacht richt, komt het vanzelf naar je toe’. En vanaf het moment dat ik meer bezig ben met de cultuur om me heen, reikt het dagelijks leven me vanzelf ‘de plaatjes’ aan.

Nu is de printservice natuurlijk een doorgeefluik van beeld en tekst, maar ook een plaats waar ‘het kappers gevoel’ zich opdringt. Zeker indien je de printservice op de hoek van de straat in mijn wijk bezoekt. Peter houdt graag een praatje en het bezoek hoopt zich dan ook vaak op in zijn zolderkamer. Het beste wat je dan overkomen kan, is geduld en een zekere nieuwsgierigheid. En in geduld heb ik me het laatste jaar met verve geoefend. Nu werpt het eindelijk vruchten af.

Enigszins geamuseerd neem ik dan ook de man met vreemde blonde krullen in me op. Het T shirt wat hij draagt piept wat Limburgse tekst tussen het vest omhoog. Eerste inschatting; ‘iemand met inspiratie in de muziekscene’.

Ik zit er niet ver langs, alleen de inhoud overstijgt met meerdere talenten mijn gedachtegang.

Piet Poell, kroegbaas, vrachtwagenchauffeur, colporteur, krantenbezorger, kunstschilder, medeoprichter kunstboerderij. Opleidingen: MO-B Nederlands en tekenacademie.

En schrijver van een aantal titels waarvan zo direct meer. Zelf heb ik een miniworkshop in het publiceren van boeken gehad en het weten ‘moeilijk is moeilijk’ blijft voorlopig gehandhaafd.

Ondertussen wil ik U het nieuwe boek van Piet niet onthouden en draag graag een steentje bij aan het eeuwige ‘leurders’ verhaal, het slijten van een werk.

‘Limburg Blues’: een nieuw boek van Piet Poell

Zes verhalen over opgroeien in Limburg in de jaren ’60 en ‘70, conflicten met de kerk, het rijke roomse leven, maar ook hilarische voorvallen, uitbundige feesten en seksuele uitspattingen, dat zijn de thema’s in het nieuwe boek van Echtenaar, Beeselnaar én Maaseikenaar Piet Poell. Weemoed en kolder wisselen elkaar af in levens die soms onvoorziene wendingen nemen.

Personages

Een Amsterdamse jonge vrouw die na de oorlog terugkeert naar Limburg om haar geliefde te zoeken, maar zwanger raakt van een ander en zo de moeder van de schrijver wordt; een marskramer uit Tungelroy die met een aanhangwagen achter zijn brommer overdag de markten afschuimt en ’s nachts op een onthutsende manier zijn koopwaar vergaart; een verlopen markies voor wie de wereld niet groter is dan zijn vervallen landgoed; een hond die de pest aan hem heeft en kapotjes uitschijt voor zijn deur; bruiloftsgasten die onder een kapotte auto kruipen en dan vol smeer aantreden voor de plechtigheid; een potsierlijke pastoor en een ontgoocheld misdienaartje; verknipte tantes en broeierige paters; balorige pubers en losgeslagen bacchanten; geile meiden en geflipte alcoholisten; ziedaar een bonte stoet van zonderlinge, markante en soms tragische figuren die de verhalen in dit boek bevolken. Hilariteit en nostalgie, weemoed en melancholie voor ’s winters bij de haard of de centrale verwarming, of ’s zomers op het terras tussen pizza’s en pils, maar ook lekker in bed.

‘Limburg Blues’ (121 pagina’s, ISBN: 9789461930033) wordt uitgegeven via Mijnbestseller.nl. Het boek is onder andere te koop bij http://www.mijnbestseller.nl, de boekhandels en bol.com. Prijs paperback: € 14,50, prijs eBook: € 10,50.

Tot februari van dit jaar was Piet Poell docent aan de Fontys Hogeschool Communicatie in Eindhoven. Nu is hij met de VUT. Eerdere publicaties zijn: “Rosaura”, over zijn Colombiaanse vrouw (verschenen bij de Arbeiderspers, deed toen veel stof opwaaien in de landelijke media), “De Romantische Route”, over een rondreis door Mexico (verschenen bij Corrie Zelen), “Een Sterk Merk”, over de geschiedenis van de heao Eindhoven en Venlo (Fontyspublicatie)

Piet Poell is geboren op 15-12-1947.

Over Mijnbestseller.nl

Mijnbestseller.nl is een self publishing platform dat iedere schrijver in staat stelt om op een professionele wijze zijn boek uit te geven. Mijnbestseller.nl ondersteunt de schrijver bij het schrijven, opmaken en publiceren van zijn boek.

Voor onze stadsgenoten het boek ligt ook bij onze plaatselijke boekwinkels.

En voor mijn trouwe luisteraars, Piet komt volgend jaar ergens in onze uitzending voorbij. Het Cultureel café zal hij ook niet schuwen, dus een persoonlijke ontmoeting is niet ver weg.

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Schrijfsels en getagged met , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s