Het MAS te Antwerpen, ‘alleen al de moeite waard voor de wijze van exposeren’.

Van onze zuiderburen kan veel gezegd worden maar een stap buiten de trein en je wordt gelijk ondergedompeld in lekkere geuren, gemoedelijke sfeer en een echte buitenland ervaring. Een beetje vakantie dus.

Nu geeft Antwerpen daar ook genoeg ruimte voor met nostalgische pleintjes, rijen dikke mensenmassa voor de warme bakker, heerlijke wafels, geweldige terrasjes en verrassende winkeltjes. In deze laatste vindt je dan ook wel verrassende prijskaartjes, maar je hoeft niet alles te hebben om er toch van te kunnen genieten.

Het hoerenkwartier is eigenlijk ook wel de moeite waard om eens door te lopen. Misschien een wat dubieuze uitspraak maar ondanks alles is het waarschijnlijk net zo’n toeristische attractie als ‘de Wallen’ in Amsterdam. Leuk detail in deze is dat er nog revolutionaire vrouwen zijn die ‘het leed’ proberen te bestrijden. Dus kijk niet op van negerinnen met protestborden en een leuze in de strekking van ‘God houdt ook van jou en zal je helpen’.

Het eten hoef ik natuurlijk niet aan te presenteren want iedereen kent de Bourgondische inslag in Belgie. Een verademing trouwens, die leuke volle grand cafés met mooie glazen wijn op tafel en een gezellige kwebbelsfeer. En dat tijdens lunchtijd, een waar gemis in ons koude kikkerlandje met snel een klef broodje kaas in de ‘take away’.

En dan het Museum aan de stroom. Alleen al voor de presentatiewijze van de collectie meer dan de moeite waard. Overtreft wat mij aangaat zelfs het 360 graden uitzicht over de stad. Een zeer eenvoudige manier met de meest simpele ophang- en draagsystemen met een maximaal effect. Ook de videopresentatie is van een grote inventiviteit met als hoogtepunt een presentatie met het onderwerp ‘Afrika’ op gebogen aluminium.

Het prachtige lichtplan door het gehele gebouw is meer dan de complimenten waard en een ervaring op zich.

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel, Kunst en getagged met , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s