Beleef een vakantie vol herfstpret in de Peel.

Actief programma bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven

In de herfstvakantie is er veel te zien en te ontdekken in het nationaal park De Groote Peel. Staatsbosbeheer biedt,  vooral voor gezinnen met kinderen, een gevarieerd programma vol activiteiten met herfstthema’s. Zo is er op dinsdag een Spannende spinnentocht, op woensdag een Ontdektocht naar herfstschatten en kunnen kinderen op donderdag knutselen met natuurlijke materialen. Alle activiteiten starten bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel.

Het afscheid van de zomer is definitief en er heerst een heftige herfst in Nederland. Maar wind en regenbuien mogen de pret niet drukken als het om buitenactiviteiten gaat. Met regenjas en laarzen aan is het heerlijk om de elementen te trotseren en buiten uit te waaien. Zo kun je toch genieten van typische herfstverschijnselen zoals paddenstoelen, gekleurde bladeren en intense herfstgeuren in de natuur.

Voor gezinnen met kinderen is het in de herfstvakantie extra aantrekkelijk om naar buiten te gaan. Zeker als er een bezoek aan het nationaal park De Groote Peel op de programma staat. Daar is op dinsdag 25 oktober een Peel Ontdektocht over spinnen. Onbekend maakt onbemind geldt voor deze kleine kriebelbeestjes en dat is jammer. Tijdens deze spinnentocht maken de deelnemers van dichtbij kennis met deze kleine kriebelbeestjes en ontdekken ze dat spinnen reuze interessante en nuttige diertjes zijn. Zo is bijvoorbeeld de  verschillende manier waarop spinnen een web maken en hun prooi te vangen fascinerend om te zien. Op woensdag 26 oktober wordt er driftig gezocht naar herfstschatten. Daarbij gaat het natuurlijk niet om het vinden van goud, zilver of diamanten, maar over het ontdekken van de schatten van de natuur. Die zijn in de  herfst volop voorhanden en tijdens deze herfstwandeling worden ogen, oren en neus ingeschakeld om ze te ontdekken. Creatieve kinderen komen op donderdag 27 oktober aan hun trekken tijdens de herfstknutselmiddag. Eerst het bos in om eikels, bladeren en andere natuurlijke materialen te zoeken en dan samen knutselen. Poppetjes, spinnetjes, een herfststukje, maar ook een leuk knutselwerkje als bijdrage aan de megalange herfstmobile die in de Peel hangt. Voor elk wat wils dus deze herfstvakantie!

Aanmelden gewenst

De activiteiten op 25, 26 en 27 oktober starten om 11.00 en om 14.00 uur. Twee tochten op een dag dus. Deelname kost € 2,50 per persoon en aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan telefonisch bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven op nummer: 0495 – 641 497. Het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is tijdens de herfstvakantie op maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie, een routebeschrijving en het volledige activiteitenprogramma van Mijl op Zeven: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s