Volop herfstactiviteiten bij bezoekerscentrum Mijl op Zeven .

Het is Herfst en binnenkort ook herfstvakantie in Noord en Midden Nederland. Voor deze vakantievierders, maar natuurlijk ook voor de mensen uit de eigen streek, biedt bezoekerscentrum Mijl op Zeven een actief en gevarieerd activiteitenprogramma in het nationaal park De Groote Peel.  Alle activiteiten starten bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel.

De herfst is een heerlijk seizoen om naar buiten te gaan. Al is het weer wispelturig en onstuimig, in de herfst hoort dat erbij en geeft het extra beleving. Met regenjas en laarzen aan worden wind en regen getrotseerd en is het heerlijk om uit te waaien en een frisse neus te halen. Zo kun je genieten van typische herfstverschijnselen zoals bijzondere paddenstoelen, gekleurde bladeren en intense herfstgeuren in de natuur.

Gelukkig hebben de scholen in Nederland binnenkort herfstvakantie en kunnen gezinnen met kinderen lekker naar buiten. Van 15 t/m 23 oktober is het midden en noorden van Nederland vrij en een week later is het zuiden van het land aan de beurt. Bezoekerscentrum Mijl op Zeven heeft ook voor Herfstvakantie midden/noord een actief buitenprogramma met herfstactiviteiten samengesteld.

Op zondag 16 oktober om 11.00 uur is er een paddenstoelenexcursie. Samen met een Peelgids gaan de deelnemers op zoek naar schimmels, paddenstoelen en zwammen. Zo ontdekken ze onder meer het verschil tussen plaatjes- en buisjeszwammen en hoe paddenstoelen zich voortplanten. Met een zoekkaart is het niet moeilijk om de algemene soorten zelf te herkennen. Voor gezinnen met kinderen is er op dinsdag 18 oktober om 14.00 uur een Peel Ontdektocht over spinnen. Onbekend maakt onbemind geldt zeker voor deze kleine kriebelbeestjes, maar tijdens deze spinnentocht ontdekken de deelnemers dat spinnen reuze interessante en nuttige dieren zijn. Op woensdag 19 oktober  om 14.00 uur is er een gezinstocht met als thema ‘Herfstschatten’. Tijdens een korte herfstwandeling in De Groote Peel worden ogen, oren en neus ingeschakeld om te ontdekken wat de herfst nou zo bijzonder maakt. Creatieve kinderen komen op donderdag 20 oktober aan hun trekken. Vanaf 14.00 uur start er een knutselmiddag in de natuur waarbij met eikels, bladeren en andere natuurlijke materialen lekker geknutseld wordt.

Aanmelden gewenst

Deelname aan deze herfstactiviteiten kost € 2,50 per persoon en aanmelden vooraf is noodzakelijk. Dit kan telefonisch bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven op nummer: 0495 – 641 497.

Het bezoekerscentrum van Staatsbosbeheer is tijdens beide herfstvakantieperiodes op maandag tot en met zondag van 10.00 tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie, een routebeschrijving en het volledige activiteitenprogramma van Mijl op Zeven: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s