Kunst – O – Foon, het live kunst- en cultuurprogramma van Weert FM op zondag 9 oktober vanuit café De Beatrix te Weert.

Iets later met de samenstelling dan normaal gewend maar als radiomaker moet je ook kunnen improviseren en dat is ook gelukt. Mede daardoor wordt het deze keer een veelzijdige uitzending met verrassende collega’s.

En die mogen dan ook meteen de spits afbijten, Jochem Snellen, Michiel Horikx en Eva Beuten van ons eigen Weert FM station laten vaker van zich horen in Juniorradio. Maar vandaag mogen we hen begroeten in ons programma. Allemaal leerlingen van de Leonardoschool en daarnaast programmamakers en technici op elke 1e zondag van de maand.

Michiel heeft zelfs een dubbele rol want hij zal ook nog een muzikaal stuk voordragen op klarinet genaamd ‘Passe Passe’van Giles Bordonneau.

Er is al enige aandacht aan besteed natuurlijk – ‘de collectie Werz’-  maar tamelijk uniek is toch, dat nu een direct betrokkene hierover komt vertellen. Tyllo Werz is altijd een beetje huiverig om in de directe belangstelling te staan. Maar kan er deze keer toch niet onderuit om vol trots toe te lichten wat de belangrijkheid is van het erfgoed Werz zie voor historie en achtergrond http://www.edelsmederijwerz.nl/

De combinatie is niet zo vreemd maar in Weert toch niet mainstream, een heuse Kunst – en Wijnveiling met als toegevoegde waarde een donatie aan PAX Kinderhulp zie ook http://www.paxkinderhulp.nl/paginas/kinderhulp.html

Frank Heijckers een van deelnemende kunstenaars komt de spelregels kenbaar maken. Zie ook http://www.heijckers.com

En nu eens twee rasechte Weertenaren in Galerie Weert. Mies Grijmans en Jan van Riet gaan een enthousiaste combinatie aan en ‘zo waar’, ze zijn zelf verrast door de mogelijkheden.

Opening expositie op 30 oktober a.s. in Galerie Weert zie ook http://www.galerieweert.nl/ en op 11 december in ons op stapel staande cultureel café ook fysiek aanwezig met hun werk,  zie ook http://www.fineart-miesgrijmans.nl/ 

Hiernaast een zorgvuldig gekozen combinatie van beider werk.

De muzikale invulling is ook deze keer weer iets om trots op te zijn. Van zijn gloednieuwe cd zal Fakir Paulina twee nummers ten gehore brengen. De soul druipt ervan af en menig dansers’ hart zal nu sneller gaan slaan.

Mocht je het te druk hebben om ons live te bezoeken bij ‘De Beatrix’ aan het Bassin te Weert, dan kan de radio op zowat elke plaats binnen de regio Weert op ons station Weert FM 107.5 in de ether afgestemd worden.

Ook daar niet voor in de gelegenheid, dan kun je nog altijd luisteren naar de herhaling op zondagavond of uitzending gemist ‘Kunst – O – Foon opzoeken op de site van www.WeertFM.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in Kunst - 0 - Foon en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s