Alle hoeken van De Groote Peel zien.

Extra lange wandeling op zondag 9 oktober vanaf Mijl op Zeven.

Op zondag 9 oktober kan de natuurliefhebber die ook nog graag wandelt zijn hart ophalen. Op die dag houdt Staatsbosbeheer een extra lange excursie onder begeleiding van een Peelgids in het nationaal park De Groote Peel. De wandeling start om 10.00 uur bij het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel. Deelname kost € 4,- per persoon en opgave vooraf gewenst. Omdat er wordt gepauzeerd in het open veld dienen de deelnemers een eigen lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen.

Deelnemen aan de dagwandeling is een goede gelegenheid om het nationaal park  De Groote Peel goed te leren kennen. Tijdens deze extra lange excursie komen de deelnemers namelijk in alle hoeken en op de mooiste plekjes van dit unieke natuurgebied. De Peelgids, die de excursie begeleidt, heeft een speciale route uitgestippeld die onder meer langs de grote waterplassen het Meerbaansblaak, ’t Elfde en ’t Roerdompven loopt. Daarbij wordt  een paar keer de provinciegrens tussen Brabant en Limburg overgestoken. De gids vertelt al wandelend bijzonderheden over de natuur en over het verleden van De Groote Peel. Maar er is ook zeker aandacht voor vragen van deelnemers en dingen die toevallig op het pad komen. Halverwege de excursie wordt er gepauzeerd in het open veld en kunnen de deelnemers hun lunchpakket opeten.

Een uniek wandelgebied

Het nationaal park De Groote Peel is een uitgestrekt hoogveengebied op de grens van Limburg en Brabant. Omdat er alleen gewandeld wordt kan men er nog optimaal genieten van weidsheid en de stilte. Het gebied bestaat uit een open landschap met waterplassen, heide en kleine stukken bos. De Peel is onder meer bekend om zijn vogelrijkdom, maar ook vanwege zijn rijke cultuurhistorie. In de Peelstreek is vroeger namelijk turf gestoken en de sporen van dit turfstekerleden zijn nog goed zichtbaar in het landschap. Zo gaat de wandeling over Peelbanen, de paden waarover vroeger het veen werd vervoerd. De houten knuppelbruggen zijn van latere datum en  zijn aangelegd om het oorspronkelijke moeras toegankelijk te maken voor wandelaars.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven

Het bezoekerscentrum Mijl op Zeven aan de Moostdijk 15 te Ospel is de toegangspoort tot Nationaal Park De Groote Peel. Hier starten alle activiteiten. Het bezoekerscentrum is op dinsdag t/m zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie, een compleet activiteitenoverzicht en een routebeschrijving: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s