Hoe kan ’t toch zijn dat succes alleen vol te houden is als er geld op tafel komt.

Naar mijn gevoel leven we in een steeds meer vreemde wereld. Datgene wat we schijnbaar hogelijk waarderen krijgt zeer lage prioriteit in ‘onze gemeenschappelijke beurs’.

En laat dat dan ook nog vaak net tot de geneugten van het leven behoren. Wat is dat toch, ik was in de hoop dat we het Calvinisme inmiddels ontstegen waren. Maar als ik de algemene tendens zie vrees ik dat we voor we het weten weer in de donkere Middeleeuwen zitten. En iedereen kent de schilderijen van Jeroen Bosch, straks lopen we weer als verloren zielen op de hei. En dan maar klagen dat er niets leuks georganiseerd wordt.

Zolang we maar met z’n allen over de economie blijven zeuren en geen aandacht meer hebben voor andere details in het leven, zal elke dag een stukje donkerder worden.

En dan niemand de schuld geven, jullie waren er allemaal bij.

Bezoekersrecord voor Mijl op Zeven

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven heeft tot eind augustus ruim tienduizend bezoekers meer ontvangen dan voorgaande jaren. Als deze stijging doorzet staat de teller eind dit jaar op 125.000 bezoekers. Een absoluut record sinds de opening van het bezoekerscentrum in 2001.

De groei komt vooral voor rekening van evenementen als de Peelweek, de Weg uit de Peeldag, de Naar Buitenmarkt en muziekvoorstellingen door Streekmuzikanten. Ook de vele kleinere activiteiten in nationaal park De Groote Peel, de inspanningen van de vele vrijwilligers, de ontwikkeling van vernieuwende activiteiten en de steeds grotere naamsbekendheid van het bezoekerscentrum hebben bijgedragen aan het groeiend bezoekersaantal.

Bezoekerscentrum Mijl op Zeven is de toegangspoort tot nationaal park De Groote Peel. Dit uitgestrekte hoogveengebied op de grens van Brabant en Limburg trekt jaarlijks zo’n 150.000 bezoekers. Voor deze bezoekers is Mijl op Zeven het startpunt van de meeste wandelingen en excursies door het gebied. Het is ook de plek waar de bezoeker voor of na de wandeling lekker kan rondneuzen in de winkel of iets eten en drinken in de inpandige horeca. Voor de mensen uit de omringende dorpen is het ook een ontmoetingsplek.

Sinds de opening in 2001 komen er gemiddeld jaarlijks 100.000 bezoekers. Vorig jaar heeft Mijl op Zeven de 1 miljoenste bezoeker verwelkomd. Ondanks deze successen is de toekomst van bezoekerscentrum Mijl op Zeven, maar ook van de andere bezoekerscentra van Staatsbosbeheer onzeker. Door de forse bezuinigingen op het natuurbudget heeft Staatsbosbeheer geen geld meer om in het bezoekerscentrum te investeren. Gevolg is dat nagenoeg alle activiteiten en excursies komend jaar duurder worden. Andere maatregelen om kosten te besparen en om de inkomsten te verhogen worden nog onderzocht. Mijl op Zeven zal daarvoor onder meer op zoek gaan naar partners om arrangementen mee te ontwikkelen.

Voorlopig gaat het bezoekerscentrum door met het aanbieden van leuke activiteiten. Zo staat er binnenkort een Grootouder Kleinkinddag en een zeer actief herfstvakantieprogramma gepland. Voor informatie over deze activiteiten: www.staatsbosbeheer.nl of www.np-degrootepeel.nl

 

Over Anki Raemaekers

Autonome Kunsten ABKM 2010 cum laude experimentele video en fotografie. Kunst en media. Een kritische blik @araemaekers Cultureel Café Weert. Stichting Kunstcentrum Weert, Stichting Groen Weert, DUS Weert, politieke beweging, Oogcafe Weert.
Dit bericht werd geplaatst in cultureel en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s